menu Sluit het hoofdmenu

Training visuele beperking voor thuiszorgmedewerkers

geplaatst op Training thuiszorgmedewerkers

Op woensdag 23 november organiseert Bartiméus - wegens succes - opnieuw de training visuele beperking voor thuiszorgmedewerkers in Hengelo (O). De training start met een informatief deel over wat een visuele beperking inhoudt, maar vooral wat dit voor het werk als thuiszorgmedewerker betekent. Dit gaat over meer dan alleen de visusproblemen bij ouderen, zoals ook wat er mis kan gaan in de visuele verwerking bij niet aangeboren hersenletsel als dementie of CVA. Welkom!

Eén ervaring zegt meer dan 1000 woorden!

Na het informatieve deel staat er een 'hapje en drankje' klaar. Alleen jammer dat u er niets van kunt zien… We borrelen namelijk in het donker! Dit doen we om zo persoonlijk te ervaren hoe het is om tijdelijk met een visuele beperking geconfronteerd te worden. Na afloop van de borrel gaan we in gesprek met een ervaringsdeskundige - een Bartiméus professional met een visuele beperking - die dagelijks tegen de problemen aanloopt die de deelnemers van deze training tijdens de borrel hebben ervaren. Daarbij worden ook omgangs,- en omgevingsadviezen besproken voor het dagelijkse werk in de thuiszorg.

Datum en locatie: woensdag 23 november 2016 in Verenigingsgebouw: 't Schöpke. Adres: Waarbekenweg 23 (7553 KH) in Hengelo.
Tijd: inloop vanaf 19.00 uur. Start training 19.30 uur. Afsluiting 21.30 uur.
Kosten: géén. Voor het 'hapje en drankje' vragen we een kleine bijdrage van € 7,50 p/p. Contant betalen aan het begin van de avond.

Aanmelden is nodig en kan via het emailadres pnijland@bartimeus.nl of telefonisch via 06 - 242 892 65 (Patricia Nijland). Let op: sluitingsdatum voor aanmelding is 17 november (specifieke vragen kunnen bij aanmelding worden doorgegeven.)

Grote groepen

Bij aanmelding van een team met meer dan 15 personen kunnen wij ook op locatie een Lunch in of Borrel in het Donker verzorgen. Neemt u hiervoor contact met ons op!