menu Sluit het hoofdmenu

Training 'Visuele beperking' thuiszorgmedewerkers Friesland

geplaatst op Blind lunchen voor thuiszorgmedewerkers (bron: DVHN)

Eén ervaring zegt meer dan 1000 woorden! De training met als thema 'Visuele beperking' voor thuiszorgmedewerkers is speciaal bedoeld voor medewerkers van de verschillende thuiszorgorganisaties in de provincie Friesland. Bent u geïnteresseerd in hoe u uw cliënten met een visuele beperking in uw werk zo goed mogelijk kunt ondersteunen? Meld u aan en kom ook vrijdag 24 april naar Heerenveen of maandag 8 juni naar Leeuwarden!

De training start met een informatief deel over het hebben van een visuele beperking, maar vooral ook wat dit voor uw werk in de thuiszorg betekent. Dit gaat niet alleen over de visusproblemen die veel ouderen hebben, maar ook wat er mis kan gaan in de visuele verwerking bij ouderen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), zoals bij dementie of een CVA.

Lunchen in het donker

Vervolgens staat er een heerlijke lunch voor u klaar... in het donker! Dit doen we zodat u zelf even kunt ervaren hoe het is om met minder of geen zicht te moeten 'kijken'. Na afloop van de lunch gaan we (ziend) in gesprek met een ervaringsdeskundige met een visuele beperking, die dagelijks letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanloopt die u maar heel even heeft ervaren. Daarbij worden ook omgangs- en omgevingsadviezen besproken voor het dagelijkse werk in de thuiszorg.

Locatie en tijd

  • 24 april Heerenveen:  Ziekenhuis de Tjongerschans, Thialfweg 44, 8441 PW Heerenveen
  • 8 juni Leeuwarden:  Wijkcentrum Eeltsje’s Hiem, Pieter Sipmawei 11, 8915 DZ Leeuwarden

Inloop vanaf 11.15 uur. Start training 11.30 uur. Afsluiting 14.00 uur.

Aanmelden

De training is kosteloos! Voor de lunch wordt een bijdrage gevraagd van 5 euro per persoon. Aanmelden is nodig en kan per e-mail via teamnoord@bartimeus.nl of mobiel via 06 - 537 229 93 (Wendy Potze, Bartiméus medewerker). De sluitingsdatum voor aanmelding is 2 weken voor de trainingsdag.
Ook voor specifieke vragen kunt u contact opnemen met Wendy.