menu Sluit het hoofdmenu

TOP-dag in Schouwburg Lochem

geplaatst op

Met de middenbouw gingen we vrijdag 17 april jl. naar de TOP-dag in de Schouwburg van Lochem. Dit wordt georganiseerd door Toneelvereniging TOP. TOP wil kinderen in contact brengen met allerlei facetten van toneel. Allereerst namen de kinderen deel aan een workshop toneel, schmink, dans of decor bouwen met maquettes. Er deden kinderen van verschillende scholen uit Lochem en omgeving aan mee, wij dus ook!

Vervolgens mochten we met z’n allen op het podium kijken. Zo stonden we dus middenin het decor. Na de lunch mochten wij van de Bartiméus school vooraan plaats nemen in de zaal. Senna werd door juf Bianca gebracht, zodat hij ook mee kon kijken naar de voorstelling.  Alle spelers kwamen zich aan de kinderen voorstellen. We konden hun pruiken en kostuums voelen. Daarna ging de zaal pas open voor de andere kinderen. De voorstelling had de titel ‘de kist met de gouden dukaten’. Waar het over ging? Van te voren werd er al iets verklapt:

Twee boefjes

Slimpie en Dompie, twee boefjes, lezen in de krant dat de tuinman van freule Clara van Sparrewoude een schat heeft opgegraven in de kasteeltuin. Slimpie en Dompie besluiten de schat te gaan stelen. Maar hoe komen ze het kasteel binnen? Dan leest Slimpie in dezelfde krant dat de freule een nieuw kamer- en keukenmeisje nodig heeft. Als twee dames verkleed gaan Slimpie en Dompie naar het kasteel. Het valt niet mee om op hoge hakken te lopen. Dompie vergeet zo nu en dan met een hoge stem te praten. Ze doen er van alles aan om de schat te vinden. Maar Maloe, het nichtje van de freule, en de tuinman krijgen het tweetal door. En als het dan ook nog gaat spoken in het kasteel.

Geweldig leuk was deze dag, we hebben genoten!