menu Sluit het hoofdmenu

TOP-10 best gelezen nieuwsberichten 2018

geplaatst op Homepage Bartiméus met foto's en teksten

De redactie van Bartiméus wil interessant en inspirerend nieuws op deze site aanbieden voor mensen die blind of slechtziend zijn én voor professionals. Met het nieuws willen we laten zien wat er mogelijk is, maar ook wat er komt kijken bij het dagelijks leven met een (visuele) beperking. Welke nieuwsberichten werden het afgelopen jaar het meest door onze bezoekers gelezen? We hebben de TOP-10 voor u op een rijtje gezet.

1. ​SKOUT. in de zorg biedt baanswitchers en werkzoekenden unieke kans
SKOUT. in de zorg wierf en selecteerde in de maand mei nieuwe medewerkers voor banen bij maar liefst zes verschillende (zorg)werkgevers, waaronder Bartiméus.

2. Lotte wordt doof en blind, maar ze redt zich wel: dát geeft haar leven zin
Op haar 27ste krijgt ze te horen dat ze doof en blind zal worden. Hoe gaat Lotte hiermee om en hoe zorgt ze ervoor dat ze het leven kan leiden dat bij haar past?

3. Toegankelijke e-bookcollectie voor heel Nederland
De 500 e-books die Bartiméus leesbaar maakte voor leerlingen op onze scholen, zijn beschikbaar voor alle kinderen met een visuele beperking.

Tekst Top 104. Alzheimerdag: aandacht voor visuele problemen bij dementie
Aipoly maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om voorwerpen en dingen te herkennen waar u de iPhone-camera op richt.

5. ESF-Award: Steun 'Let us keep it safe'
Bartiméus heeft een de-escalatietraining ontwikkeld voor cliënten die bij ons op de groep wonen.

6. Rijksoverheid en Bartiméus gaan voor digitale toegankelijkheid overheid
Staatssecretaris Knops heeft tijdens zijn werkbezoek deze zomer aan Bartiméus zelf ervaren hoe het is om met een visuele handicap online te zijn.

7. Ben jij een teamspeler met een warm hart en minimaal een MBO 3 diploma?
Van de zomer hadden wij meerdere vacatures voor begeleiders.

8. 'EyeEye' innovatie in de prijzen
Met het ‘EyeEyeKapitein’ concept bedacht door enkele professionals van Bartiméus kunnen bewoners zelf meer online de regie nemen.

9. Eerste kinderboek Jantina draagt bij aan meer bekendheid over leven met albinisme
Het kinderboek 'Niet expres’ werd eerder dit jaar uitgegeven in de Kennisreeks door Bartiméus.

10. 'Samenwerken aan mooie toepassingen'
Doel van onze eerste gezamenlijke Kennisdag was om zorgmedewerkers te inspireren en inzicht te geven in de mogelijkheden van technologie, high tech en low tech voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking.

Ook een pagina die veel bekeken is, is 'Wat waar te doen'.

En graag attenderen we u als professional op ons NAH-congres die gehouden wordt op 31 januari 2019.

We zien u online graag weer terug

De wereld om ons heen verandert, steeds sneller lijkt het wel. Zo hebben technologische en online ontwikkelingen een grote impact op ons allemaal en zeker voor mensen die slechtziend of blind zijn.

Bartiméus zet zich dagelijks in voor de participatie van alle 300.000 mensen in Nederland die blind of slechtziend zijn. We bundelen graag de krachten met iedereen die zich hier voor in wil zetten: mensen met een visuele beperking en hun verwanten, organisaties, professionals en ieder ander die hier aan bij wil dragen.

We zien u in 2019 graag weer terug op deze site! Heeft u interessant nieuws of tips voor onze webredactie, stuur dan een mail naar: webredactie@bartimeus.nl.