menu Sluit het hoofdmenu

Teken nu de petitie ikwilaudiodescriptie.nl

geplaatst op Logo Ik wil audiodescriptie

Het wordt tijd voor een nieuw geluid op de Nederlandse televisie.Vind jij ook dat blinde en slechtziende mensen ook optimaal moeten kunnen genieten van al die prachtige programma's op onze televisie? Teken dan de speciale petitie. Alvast veel dank!

Audiodescriptie geeft blinde en slechtziende mensen letterlijk een stem die ze, tussen het gesproken woord door, vertelt wat ze niet kunnen zien. Audiodescriptie werkt via een speciale app earcatch die nu algratis kan worden gedownload.

Audiodescriptie op de kaart

Om ons heen wordt audiodescriptie al volop toegepast maar nog niet in ons land. En dat moet gaan veranderen. Want waarom zijn er op onze televisie wél allerlei voorzieningen voor doven en slechthorenden en niet voor blinden en slechtzienden? Daarom ondersteunt Bartiméus van harte het initiatief om audiodescriptie op de kaart te krijgen: bij televisieproducenten, omroepbazen en de Nederlandse politiek.

De eerste handtekeningen zijn al binnen, onder andere van de makers van Boer Zoekt Vrouw: dankzij audiodescriptie kunnen ook blinden en slechtzienden dit populaire programma straks van A tot Z volgen.

Vind jij ook dat audiodescriptie er moet komen? Ga dan nu naar de speciale actiewebsite www.ikwilaudiodescriptie.nl en teken de petitie!

Via Facebook, LinkedIn en Twitter zullen we regelmatig oproepen doen: deel die oproepen met vrienden en familie en help audiodescriptie de wereld in!