menu Sluit het hoofdmenu

Talitha Nawijn over stemgebruik tijdens Verdiepingsdag Energiemanagen

geplaatst op Zangcoach Talitha in gesprek met deelnemers verdiepingsdag Energiemanagen in je werk

Vrijdag 24 november jl. organiseerde Werkpad/Bartiméus in Dennenheul in Ermelo een zogenaamde 'Verdiepingsdag'. Een dag voor alle deelnemers die de afgelopen jaren de training 'Energiemanagen in je werk' gevolgd hebben. Allemaal 'topsporters' die - ieder op zijn eigen niveau - willen blijven trainen om hun energiebalans in evenwicht te houden, zodat werken leuk en verantwoord blijft. 'We blikken terug op een hele waardevolle dag', aldus Frank van der Helm, arbeidsconsulent bij Werkpad/Bartiméus.

Bartiméus streeft naar een samenleving waarin iedereen kan meedoen, ook op het gebied van werk. Wij zetten alle mogelijke middelen in die kunnen leiden tot verbetering van arbeidsdeelname van mensen met een visuele beperking. De praktijkgerichtetraining 'Energiemanagen in je werk' is enkele jaren geleden door Bartiméus ontwikkeld in co-creatie met werkenden met een visuele beperking.

Programma met workshops

De deelnemers konden diverse workshops bijwonen én er was volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten. De bekende stemcoach/muziekpedagoog en zangeres Talitha Nawijn gaf een workshop over de invloed van je stemgebruik. Psycholoog en somnoloog Karin van Rijn vertelde over slaapproblemen bij mensen met een visuele beperking. Frank: 'We kregen te horen hoe we zelf een goede slaap en waakritme kunnen beïnvloeden'.

Ook waren er workshops over mindful werken, hoe houd ik een gelijkwaardige relatie met mijn collega's en over positieve beleving bij hulpmiddelen.

Reacties van enkele deelnemers

  • 'Goed om met anderen weer eens stil te staan bij het energiemanagen';
  • 'Een inspirerende dag';
  • 'Een leuke, afwisselende dag met goede workshops';
  • 'Fijn om elkaar weer eens te ontmoeten'.
Al met al een inspirerende dag!
 
Werkpad is onderdeel van Kentalis en Bartiméus en lid van Oval en Blik op werk. Ga voor meer info naar de site van werkpad.nl.