menu Sluit het hoofdmenu

Stimuleren voorlezen tijdens Nationale Voorleesdagen

geplaatst op Met Bartiméus begeleider samen lezen en spelen

Van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Ook op onze scholen - het speciaal onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs - wordt er veel gelezen door onze leerlingen. Om onze leerlingen, maar ook alle andere kinderen met een visuele beperking de mogelijkheid te bieden om lekker te kunnen lezen hebben wij 500 e-books beschikbaar.

De Nationale Voorleesdagen 2019

De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen van 0 t/m 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of hier hulp bij nodig hebben. Het is van belang dat kinderen al vanaf jonge leeftijd gestimuleerd worden om te lezen en het plezier van lezen ontdekken.

Prentenboek van het jaar 2019E-books Bartiméus

Ook graag gebruik maken van onze mooie toegankelijke boekenverzameling? Ga dan even naar onze boekencollectie en meld je aan!

Tentoonstelling Voelbare boeken

Genieten van een mooi prentenboek is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Kinderen met visuele, auditieve of communicatieve beperking kunnen verschillende problemen ervaren wanneer zij samen met een volwassene een prentenboek lezen. Speciaal voor begeleiders van deze jonge kinderen ontwikkelt Stichting PrentenboekenPlus materialen die als doel hebben het uitlokken van communicatie. In de Bibliotheek van Huizen is bijvoorbeeld tijdens de Nationale Voorleesdagen een tentoonstelling over tactiele prentenboeken.