menu Sluit het hoofdmenu

Stem op ‘Houd de lijn vrij!’ bij de ANWB

geplaatst op Slechtziende jongeman loopt tegen dozen en afval aan die op ribbellijn staan

Na het succes van de campagne ‘Houd de lijn vrij!’ in april 2018, in Amsterdam, Den Haag en Utrecht, dingt Vereniging Bartiméus Sonneheerdt nu mee in een wedstrijd van het ANWB Fonds om de landelijke uitrol van de campagne mogelijk te maken. Als u lid bent van de ANWB mag u ook, tot en met 31 juli, uw stem uitbrengen en kunt u ons over de eindstreep helpen. Dat levert hopelijk een mooi geldbedrag op voor de campagne, dus stem op dit mooie project!

Houd de lijn vrij voor mensen met visuele beperking

Geleidelijnen zijn de witte, ribbelvormige lijnen op straat die mensen met een visuele beperking met hun stok kunnen volgen. Helaas weten veel mensen niet waar deze lijnen voor dienen en staan er vaak allerlei obstakels op zoals fietsen, koffers, reclameborden of mensen. Dat levert voor blinde en slechtziende mensen lastige en zelfs gevaarlijke situaties op.

Campagne

In april 2018 hebben wij met de grootste belangenorganisaties voor mensen met een visuele beperking in Nederland en NS en ProRail campagne gevoerd voor het vrijhouden van geleidelijnen op straat en op de stations. De campagne was heel succesvol en dus willen we deze landelijk gaan uitrollen, want geleidelijnen liggen in iedere stad.

‘Houd de lijn vrij!’ en het ANWB Fonds

Het ANWB Fonds steunt initiatieven van verenigingen en organisaties die zich inzetten voor de maatschappij. Dat doen wij natuurlijk iedere dag. Omdat ‘Houd de lijn vrij!’ gaat over mobiliteit in de openbare ruimte, bewegingsvrijheid en verkeersveiligheid is het een perfecte campagne voor juist het ANWB Fonds. Omdat wij de campagne aan een provincie moesten koppelen en wij in Zuid-Holland al met partijen in gesprek zijn hebben we de campagne ingediend voor die provincie. We zijn geselecteerd voor de stemrondes, dus nu is het aan de leden van de ANWB om op ons te stemmen.

Stem vandaag nog.

Bron: steunbartimeus.nl