menu Sluit het hoofdmenu

Stagiairs Bartiméus 'On Air' bij Radio509

geplaatst op Een afbeelding van een stagiair van Bartiméus bij Radio509

Op dinsdag 19 april a.s. komen stagiairs van Bartiméus Onderwijs uit Zeist weer naar de studio van Radio509 in Hilversum. Stagiairs Dion, Gertjan en Cornelis maken onder leiding van coaches van Radio509 zelfstandig een radioprogramma, dat aan het einde van de dag uitzendklaar moet zijn.

Het radioprogramma bestaat natuurlijk uit veel muziek, maar ook uit interviews over onderwerpen die de stagiairs aanspreken. Zo heeft Cornelis zijn eigen rubriek waarvoor hij uitzoekt wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van smartphones en het gebruik daarvan. Hoewel de stagiairs goed gecoacht worden, gaat het vooral om 'zelf doen' en wordt er verwacht dat het programma aan het einde van de dag uitzendklaar is. Om dat te realiseren moet er goed samengewerkt worden. Daarnaast is het leren en bedienen van de studiocomputers en het aansluiten bij de wensen van de luisteraars essentieel om een zo professioneel mogelijk programma te maken.

Radio 509

Radio509 is een unieke radiozender, omdat nagenoeg alle programma's worden gemaakt door gedreven programmamakers met een visuele beperking. De zender is te beluisteren op de website van Radio509, maar ook met de smartphone. Daarvoor is speciaal een toegankelijke app ontworpen die door eenieder te bedienen is.

Bent u benieuwd naar het programma van de stagiairs van Bartiméus? U kunt het beluisteren op de website van Radio509.