menu Sluit het hoofdmenu

Sprekende kwaliteiten beloond met prijs

geplaatst op Voorkant doosje papierenversie Kwaliteitenspel Peter Gerricksens

Tijdens het REA College Ermelo jubileumfeestje, waarbij weerzien met oud-studenten en -medewerkers centraal stond, was er aandacht voor een bijzonder innovatief project: Sprekende kwaliteiten. Een project wat grotendeels door studenten van het leerwerkwerkbedrijf 'Eye4Web' is uitgedacht. ‘Een topprestatie van 5 studenten’, aldus Otto Jager praktijkopleider/coach en nauw betrokken bij het project waarbij het vooral gaat om toegankelijkheid.

Studenten van REA College leerwerkbedrijf ‘Eye4Web’ hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het project ‘Sprekende kwaliteiten’. Het bestaande kwaliteitenspel van bedenker Peter Gerrickens is door REA College in samenwerking met expertisecentrum Accessibility omgezet naar een online toegankelijk persoonlijkheidsspel voor blinde en slechtziende studenten. Dit persoonlijkheidsspel helpt jongvolwassenen om een antwoord te vinden op vragen als: Wat zijn mijn sterke en minder sterke kanten? Hoe zien anderen mij? Welke kwaliteiten wil ik ontwikkelen? Het spel is een waardevolle en aanvullende voorbereiding op het vinden van werk.

Zelfregie

Het spel kan door de komst van de digitale versie nu zelfstandig gespeeld worden, alleen of samen. Voorwaarde bij dit project was dat de content moest wordt uitgesproken. Otto Jager: 'De studenten zijn een ontwikkelproces gestart om te komen tot een eindproduct. Het spel is klaar om te worden gespeeld, daar waar nodig te verbeteren en er ligt al een wens om het uit te breiden.' Dit bijzondere project werd vorige maand gewaardeerd met de K.F. Hein Stimuleringsprijs 2017. Kijk voor meer info op de site kfhein.nl.

Studenten REA College in huisstijlkleurenREA College: leren met baanperspectief

De wensen van jongvolwassenen (vanaf 18 jaar) en hun talenten zijn het uitgangspunt bij het samenstellen van een opleiding of training op maat, met als doel: het vinden van een volwaardige baan. Elke student krijgt bij ons een individueel opleidings- en ontwikkelingstraject. Het is mogelijk om erkende branchegerichte certificaten te halen. Over het algemeen is het niveau vergelijkbaar met een opleiding op MBO-niveau. 

REA College heeft 12 locaties door heel Nederland. De locaties in Ermelo en Utrecht maken deel uit van Bartiméus Onderwijs. Als het UWV of de gemeente heeft vastgesteld dat er bij iemand sprake is van een ernstige scholingsbelemering, dan is een opleiding bij REA College een optie. REA College heeft een partnership met onder andere Bartiméus. Kijk voor meer info op reacollege.nl.

Vereniging Bartiméus Sonneheerdt heeft dit project financieel mogelijk gemaakt.