menu Sluit het hoofdmenu

Speciale eieren uit Limburg verbeteren zicht

geplaatst op Speciale eieren verbeteren zicht

In het Limburgse Oirlo lopen kippen die speciaal voer krijgen. De eieren bevatten daardoor essentiële stoffen die het lichaam niet aan kan maken, maar die onmisbaar zijn om goed te kunnen zien. Een publicatie in een toonaangevend internationaal wetenschappelijk medisch tijdschrift bevestigt het bijzondere effect van de speciale eieren.

Volgens een onafhankelijke wetenschappelijke studie die recent in de Journal of Ophthalmology is gepubliceerd, heeft een zuiveldrank (MacuView) op basis van de speciale eieren een brede werking op de gezondheid van het oog. De eieren zijn onder meer rijk aan zeaxanthine, luteïne en het omega-3 vetzuur DHA.

Oogproblemen door vergrijzing

Dankzij de Limburgse eieren verbetert de gezichtsscherpte, verminderen de gevolgen van MaculaDegeneratie en is er een positief effect op het aanpassingsvermogen van de ogen bij wisselingen van licht en donker. Bij deelnemers aan de studie die de zuiveldrank niet hadden gebruikt, was juist sprake van verslechtering.
Ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders hebben een oogaandoening. Door vergrijzing zal dat aantal de komende jaren fors toenemen. De meest voorkomende oorzaak van ernstige slechtziendheid onder 55-plussers is MaculaDegeneratie (MD). Een tekort aan luteïne is een van de oorzaken van het ontstaan van MaculaDegeneratie. De studie toont aan dat door het gebruik van de zuiveldrank de luteïne-hoeveelheid in het oog toeneemt met maar liefst 94 procent.

Oogheelkundige centra

Na zeven jaar wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met onder meer de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht en de universiteit van Wageningen, heeft het Limburgse bedrijf Newtricious op basis van de speciale eieren de zuiveldrank MacuView ontwikkeld die voedingsstoffen bevat die goed voor de ogen zijn. Het product is onderzocht in vier klinische studies. Een vijfde wetenschappelijke studie in gerenommeerde oogheelkundige centra in de Verenigde Staten, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Nederland is bijna afgerond.