menu Sluit het hoofdmenu

Scribit.tv maakt online video’s toegankelijk

geplaatst op logo scribit

Scribit is een nieuw online platform waarmee ziende mensen YouTube video's eenvoudig kunnen voorzien van beeldbeschrijving. Zo maken we online video samen toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. 'Eigenlijk kan ik nu meekijken met mijn oren.'

Scribit.tv (de link opent alleen in de browsers Chrome en Firefox) is een innovatief platform waarmee je audiodescriptie kunt maken bij online video’s. Audiodescriptie? Dat is een techniek waarbij een voice-over, in de stiltes van een film of video, de scènes beschrijft die blinde en slechtziende mensen niet kunnen zien. Dankzij deze beschrijving kunnen zij veel beter volgen wat er in beeld gebeurt. Maar online video’s hebben nog geen beeldbeschrijving, en daar gaat scribit nu verandering in brengen.

Ziende mensen kunnen eenvoudig audiodescriptie maken op scribit.tv. En mensen met een visuele beperking kunnen de beschreven video’s op het platform bekijken en beeldbeschrijving voor een specifieke video aanvragen. Zo maken we samen de wereld een stukje inclusiever. Scribit.tv is een initiatief van Bartiméus.

Meelachen, meehuilen, meepraten, meedoen!

Steeds meer halen we onze informatie uit online video’s. Van nieuwsvideo’s, tot klusvideo’s, make-up tutorials of instructievideo’s. Maar ook staan een heleboel grappige filmpjes online. Die ene viral video waar al je vrienden of collega’s het over hebben, die iedereen heeft gezien. Als je die video ook kunt volgen en erover mee kunt praten doe je gewoon mee met de rest van je sociale netwerk.

In onderstaande video zie en hoor je waarom scribit.tv zo hard nodig is.

 

Help mee

Maak een account aan op scribit.tv en help mee!