menu Sluit het hoofdmenu

Schoolplein 14 geopend op de Bosschool

geplaatst op opening schoolplein Bosschool

Voor de zomer zijn op het plein van de Bosschool verschillende coatings aangebracht. Deze coatings zijn bedoeld om het spelen op het plein veelzijdiger en uitdagender te maken voor de leerlingen van de Bosschool. Vorige week zijn deze coatings geintroduceerd bij het team van de school en de leerlingen. Dit vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Vorige week vond op de Bosschool de feestelijke opening van Schoolplein 14 plaats. Schoolplein 14 is een initiatief van de Johan Cruijff foundation. Deze stichting zet zich in voor meer bewegen bij kinderen en jongeren. De naam van het initiatief  is gebaseerd op het rugnummer van Johan Cruijff waarmee hij vele doelpunten heeft gescoord tijdens zijn carriere. De stichting heeft geld beschikbaar gesteld om het schoolplein van de Bosschool uitdagender te maken om op deze manier de leerlingen uit te lokken tot bewegen. Dit is gedaan door verschillende coatings op het plein aan te brengen, waarmee diverse bewegingsactiviteiten gedaan kunnen worden. Een voorbeeld van een coating is een atletiekbaan, waarover de leerlingen zo snel mogelijk of in een rechte lijn kunnen voortbewegen. Een andere coating bestaat uit cirkels met duidelijk zichtbare cijfers, waarbij de leerlingen bv van cijfer naar cijfer kunnen springen of kunnen gooien met een bal van cirkel naar cirkel. 

Tijdens de feestelijke opening heeft Geke, de gymdocent, aan het team en de leerlingen uitgelegd en laten zien wat de spelmogeljkheden zijn bij de diverse coatings. Na deze uitleg was het uiteraard tijd om lekker te sporten! 

Bij de opening was iemand aanwezig van de Johan Cruijff foundation. Ook waren Dhr. en mevr. Chalos aanwezig, de ouders van Philip, een leerling van de school. Door sponsoring vanuit hun bedrijf, EGO Company, en door de inzet van mevr Chalos, is Schoolplein 14 uiteindelijk gerealiseerd. Namens alle leerlingen van de Bosschool ontzettend bedankt voor jullie inzet. Mede dankzij jullie hebben de leerlingen een prachtig schoolplein waar ze vast veel plezier mee zullen beleven.