menu Sluit het hoofdmenu

School van Bartiméus in oost Nederland verhuist in 2021 van Lochem naar Laren

geplaatst op

Het was al langer bekend dat de scholen Prins Willem Alexander en de Branink in Laren verkennen of zij samen met Bartiméus, basisonderwijs en speciaal onderwijs in een nieuw of gerenoveerd schoolgebouw in Laren kunnen realiseren. We kunnen u nu melden dat deze scholen onder één dak komen in een nieuw schoolgebouw aan de Verwoldseweg in Laren. Streven is om de nieuwbouw in 2021 in gebruik te nemen.

Mooie kans

Het is de ambitie van Bartiméus Onderwijs om onze leerlingen te stimuleren om zo zelfstandig mogelijk te functioneren in de samenleving onder het motto: ‘Ik doe mee!‘

Wij zien het daarom als een mooie kans om samen met de twee reguliere scholen onder één dak te gaan. Op de nieuwe locatie krijgen we onze eigen afdeling speciaal onderwijs van Bartiméus. Daar kunnen wij veel beter dan nu samenwerkings vormen met het regulier onderwijs vormgeven. Zo zien we allerlei mogelijkheden voor leerlingen van de 3 scholen om samen te werken, samen te leren en samen te spelen. Dit zal de ontwikkeling en persoonlijke groei van onze leerlingen zeker ten goede komen.

Een belangrijk voordeel daarnaast is dat overige ruimtes zoals het speellokaal en de gymzaal veel efficienter gebruikt kunnen worden.

Meedenken en meevormen in toegankelijkheid

Bartiméus denkt in de voorbereiding van de bouw en tijdens het bouwproces zelf vanzelfsprekend mee. Wij adviseren over de manier waarop dit nieuwe gebouw en terrein toegankelijk moet zijn voor onze slechtziende en blinde leerlingen. Daarnaast gaan wij met onze collega scholen samenwerken om het samen naar één schoolgebouw gaan voor alle leerlingen zo goed mogelijk vorm te geven.

Artikel uit krant over de 3 scholen die samengaan en verhuizen naar Laren