menu Sluit het hoofdmenu

Samenwerking tussen Lions Vleuten-De Meern, Werkpad en Bartiméus

geplaatst op Twee mensen aan het werk achter een scherm

Het vinden van een baan is voor iemand met een visuele beperking niet altijd makkelijk. Daarom begeleiden Bartiméus en Werkpad mensen die blind of slechtziend zijn en die moeite hebben om aan het werk te komen. Ook Lions Internationaal zet vanaf nu het eigen netwerk in omdat ze geloven dat er veel potentie blijft liggen door ontbrekende kennis bij werkgevers van de mogelijkheden.

Doordat werkgevers eigenlijk geen goed idee hebben wat mensen die blind of slechtziend zijn wél kunnen blijven er kansen liggen om mensen met een visuele beperking aan het werk te krijgen. De Lions willen bijdragen aan een samenleving waarin ook mensen met een visuele beperking een betaalde baan kunnen vinden. Samen met Werkpad organiseren ze een gesprek tussen ondernemers en kandidaten om te kijken naar de mogelijkheden. Lees het nieuwsartikel in het Leidsche Rijn nieuws: Lions Vleuten-De Meern willen slechtzienden aan werk helpen.

Aan het werk

Bartiméus en Werkpad zetten verschillende middelen in die kunnen leiden tot verbetering van arbeidsdeelname van mensen met een visuele beperking. Zo kunnen wij een loopbaanonderzoek bij u afnemen en geven wij trainingen over ‘Energie managen in Werk’