menu Sluit het hoofdmenu

Samenwerking tussen Lions Vleuten-De Meern, Bartiméus en Werkpad

geplaatst op Twee mensen achter een beeldscherm met vergrotingssoftware

Het vinden van een baan is voor iemand met een visuele beperking niet altijd makkelijk. Daarom begeleiden Bartiméus en Werkpad mensen die blind of slechtziend zijn en die moeite hebben om aan het werk te komen. Ook Lions Internationaal zet vanaf nu het eigen netwerk in omdat ze geloven dat er veel potentie blijft liggen door ontbrekende kennis bij werkgevers van de mogelijkheden. Voorzitter van Lions Internationaal, Thomas Calis, is zelf blind aan één oog.

Doordat werkgevers eigenlijk geen goed idee hebben wat mensen die blind of slechtziend zijn wél kunnen blijven er kansen liggen om mensen met een visuele beperking aan het werk te krijgen. De Lions willen bijdragen aan een samenleving waarin ook mensen met een visuele beperking een betaalde baan kunnen vinden. Samen met Werkpad organiseren ze een gesprek tussen ondernemers en kandidaten om te kijken naar de mogelijkheden. Lees het nieuwsartikel in het Leidsche Rijn nieuws: Lions Vleuten-De Meern willen slechtzienden aan werk helpen.

Veel mogelijk met visuele beperking

Thomas Calis van de Lions: 'Dagelijks ervaar ik wat het betekent om te leven met een beperkter gezichtsveld. Ik ben ervan overtuigd dat er heel veel mogelijk is ondanks een visuele beperking. Naar schatting heeft slechts 50% van de mensen met een ernstige visuele beperking ondanks een afgeronde opleiding een betaalde baan.'

'Samen zetten we ons in om binnen het netwerk van de Lions 15 tot 20 mensen met een visuele beperking aan het werk te helpen in 2019.'

Aan het werk

Bartiméus en Werkpad zetten verschillende middelen in die kunnen leiden tot verbetering van arbeidsdeelname van mensen met een visuele beperking. Zo kunnen wij een loopbaanonderzoek afnemen en geven wij een training over ‘Energiemanagen in werk’.