menu Sluit het hoofdmenu

Samenwerking Reinaerde en Bartiméus; betere ggz voor mensen met beperking

geplaatst op Ondertekening intentieverklaring betere ggz voor mensen met meervoudige beperkingen

Reinaerde en Bartiméus zijn overeengekomen dat Reinaerde de mogelijkheid krijgt gebruik te maken van de praktijkopleidingsplaats voor de postdoctorale opleiding tot klinisch psycholoog die Bartiméus heeft. Beide zorginstellingen willen hun kennis en expertise delen om mensen die een visuele, verstandelijke of meervoudige beperking hebben, toegang te geven tot betere geestelijke gezondheidszorg.

In het streven naar betere geestelijke gezondheidszorg voor mensen met een visuele, verstandelijke of meervoudige beperking heeft Bartiméus voor GZ-psychologen een erkende, BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg)-geregistreerde (postdoctorale) praktijkopleidingsplaats tot klinisch psycholoog (GZ-psycholoog-specialist). Bartiméus is in Nederland de tweede instelling voor gehandicaptenzorg die een erkenning heeft voor zo’n opleidingsplaats. Jopie Nooren, bestuurder van Bartiméus: 'Als expertiseorganisatie voor mensen die slechtziend of blind zijn en/of een bijkomende beperking hebben, willen we onze kennis en expertise delen met andere zorginstellingen.'

Gedeelde ambitie

In hun gedeelde ambitie naar betere (gespecialiseerde) geestelijke gezondheidszorg voor mensen met een visuele, verstandelijke of meervoudige beperking willen Bartiméus en Reinaerde hun kennis en expertise delen. Dit draagt bij aan de kwaliteit van bestaan van hun cliënten.

Daarom zijn Reinaerde en Bartiméus overeengekomen dat Reinaerde gebruik kan gaan maken van de praktijkopleidingsplaats tot klinisch psycholoog van Bartiméus. Op vrijdag 19 mei tekenden Ella van Lingen (bestuurder Reinaerde) en Jopie Nooren (bestuur Bartiméus) de intentieverklaring daartoe.

Meer dan anderen

Bestuurder Ella van Lingen van Reinaerde: 'Mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking krijgen in hun leven ook te maken met een depressie, trauma of andere psychische problematiek, zelfs meer dan anderen. Voor de cliënten betekent deze samenwerking dat deze specifieke geestelijke gezondheidszorg van Reinaerde verdiept en geborgd wordt.'