menu Sluit het hoofdmenu

Samenwerking Bartiméus en 's Heeren Loo

geplaatst op Jopie Nooren en Jan Fidder ondertekenen conventant

Bartiméus en ’s Heeren Loo intensiveren vanaf vandaag hun samenwerking in de ondersteuning van mensen met een verstandelijke én een visuele en/of auditieve beperking. Betere zorg en kwaliteit van leven is het belangrijkste doel. Jan Fidder, voorzitter raad van bestuur van ’s Heeren Loo en Jopie Nooren, voorzitter raad van bestuur van Bartiméus tekenden hiertoe een convenant.

Start met doofblindheid

De samenwerking start op het woonzorgpark van 's Heeren Loo in Ermelo. Hier wonen zo'n 700 mensen met een verstandelijke beperking. Het hebben van een visuele en/of auditieve beperking is vaak een neveneffect van syndromen die mensen met een verstandelijke beperking kunnen hebben. Tegelijk is er bij mensen met een verstandelijke beperking ook een groot risico op onder diagnostiek. Jan Fidder: ‘Doofblindheid is bij mensen met een verstandelijke beperking niet altijd goed waarneembaar. Dit kan komen doordat zij zich niet altijd goed kunnen uiten, of omdat de omgeving het niet goed begrijpt. Specialistische kennis is hiervoor nodig en ’s Heeren Loo en het expertisecentrum Doofblindheid van Bartiméus hebben deze kennis samen in huis.’

Onze kennis delen

Voor mensen die een verstandelijke beperking combineren met een auditieve en/of visuele beperking, zijn de gevolgen voor hun eigen ontwikkeling groot. Dit komt omdat ze hun auditieve en/of visuele beperking niet kunnen compenseren met hun cognitieve vaardigheden.

Wij kunnen bij de clienten die bij ’s Heeren Loo wonen onderzoek doen en onze kennis delen over zorg, inrichting van woningen en opleiding van medewerkers (Jopie Nooren, voorzitter raad van bestuur van Bartimeus).

Beide organisaties zijn enthousiast over deze eerste samenwerking. In de komende maanden werken we uit op welke terreinen Bartimeus en 's Heeren Loo elkaar verder kunnen versterken.

Logo BartimeusLogo s Heerenloo