menu Sluit het hoofdmenu

Samen naar de bios kortingsactie

geplaatst op Bioscoopfilm Ja ik wel met audiodescriptie

Als je blind of slechtziend bent, kan de bioscoop zeker een leuk uitje zijn. Maar vaak is het lastig om het hele verhaal te volgen, omdat er bijvoorbeeld op spannende momenten net even niets wordt gezegd. Watson, een nieuwe applicatie voor smartphones lost dit probleem op. Deze app biedt vanaf nu audiodescriptie voor Nederlandstalige films in elke bioscoop in Nederland. Bartiméus staat dan ook helemaal achter dit prachtige initiatief van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt en Soundfocus.

Cadeautje: Samen met korting naar de bios

Vanwege de lancering van de unieke Watson app én omdat we ons 100-jarig jubileum vieren, bieden wij u, namens de Vereniging van Bioscoopexploitanten, een cadeautje aan. Onder het motto 'Samen naar de bios', ontvangt u het tweede bioscoopkaartje gratis. Een mooie gelegenheid om zelf te ervaren wat Watson voor u betekent.

Hoe werkt Watson?

Audiodescriptie is een techniek waarbij een stem tijdens pauzes in dialogen alle visuele elementen in de film beschrijft. In de zaal luistert u met een oordopje via de app op uw smartphone naar de audiodescriptie. De app is gratis te downloaden. Op de speciale website van Watson app vindt u meer informatie, een instructiefilmpje en antwoord op de meest gestelde vragen.

Hoe werkt 'Samen naar de bios'?

U kunt vanaf 1 oktober t/m 24 december 2015 gebruik maken van 'Samen naar de bios'. Er zijn maar liefst acht verschillende Nederlandse films met audiodescriptie waaruit u kunt kiezen. Om uw cadeautje te ontvangen, hoeft u alleen de Watson app gratis te downloaden. Of u gaat naar watsonapp.nl. U laat uw e-mailadres achter, waarna u via e-mail een voucher ontvangt. Vervolgens levert u de geprinte voucher in bij de bioscoop van uw keuze en krijgt u direct een tweede bioscoopkaartje gratis.

Voor hulp bij het verkrijgen van uw voucher kunt u contact opnemen met de Watson helpdesk via telefoonnummer 030 - 693 50 46 of per e-mail via helpdesk@watsonapp.nl.

Uw geleidehond is welkom. Heeft u een blindengeleidehond? De Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten heeft bioscopen geadviseerd om uw hond van harte te verwelkomen.