menu Sluit het hoofdmenu

Regiobeurs Iedereen Kan Lezen in Hoogeveen

geplaatst op Regiobeurs Iedereen Kan Lezen in Hoogeveen

Goed nieuws voor iedereen die wil (blijven) lezen, maar daar moeite mee heeft. Op woensdag 6 april komt de voor iedereen toegankelijke 'Iedereen kan lezen' regiobeurs naar de Centrale Bibliotheek in Hoogeveen. Belangstellenden kunnen zich in de stand van Bartiméus laten informeren en adviseren door onze professional Piet Strijker.

'Iedereen kan lezen' is de gratis toegankelijke regiobeurs met informatie en producten voor mensen met dyslexie, een verminderd gezichtsvermogen of laaggeletterden. Om te kunnen lezen en schrijven, en dus mee te doen in gelijkwaardigheid, zijn er vele oplossingen. Zoals speciale brillen of software waarmee de grootte van letters kan worden aangepast of teksten kunnen worden voorgelezen. Ook spraakondersteunde smartphones en tablets bieden tal van mogelijkheden. Het is allemaal op de beurs te vinden. Deskundige professionals en leveranciers van zeer uiteenlopende en interessante producten nemen graag de tijd om u uitgebreid te informeren.

Expertise Bartiméus

Ook Bartiméus is op de beurs aanwezig. Onze collega Piet Strijker vertelt u graag over de vele mogelijkheden van (lees)hulpmiddelen, onderzoek en revalidatie om met een visuele beperking zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. Wees welkom!

Meer informatie over de regiobeurs kunt u vinden op de website van Iedereen kan lezen.

Datum: woensdag 6 april 2016
Locatie: Centrale Bibliotheek. Willemskade 27 in Hoogeveen