menu Sluit het hoofdmenu

Publicatie in de spotlight: Mijn neus als gids

geplaatst op Afbeelding: Boek mijn neus als gids

Het recent verschenen boek 'Mijn neus als gids', geeft een frisse kijk op het gebruik van geur in zorg en onderwijs. Het is een praktisch boek voor professionals in zorg en Afbeelding: cover Mijn neus als gidsonderwijs om doelgericht met geur aan de slag te gaan bij mensen met o.a. een ernstige verstandelijke beperking, doofblindheid of dementie. Naast achtergrondinformatie biedt het boek volop praktijkgerichte voorbeelden, formats en bruikbare tips. Ook is er veel aandacht voor een goede implementatie van geur in het dagelijks leven. Het boek is geschreven door Marian Waanders-Westman.

Marian Waanders-Westman (1962) is eigenaar van een bureau voor beeldvorming en communicatie en richt zich met haar trainingen op professionals die mensen met een beperking ondersteunen. In 1984 is zij afgestudeerd als logopediste. Verder is zij post-HBO geschoold trainer en coach.

Een boek met een luchtje....

Marian: "Al jaren liep ik rond met het idee om een boek te schrijven over het bewust gebruik van geur bij kwetsbare mensen in zorg en onderwijs. Zo'n boek was er gewoon nog niet. Vanuit mijn werk in de zorg als logopedist en trainer, merkte ik dat de reuk een 'vergeten' zintuig was in de ondersteuning. In 2014 ben ik er maar eens voor gaan zitten. Eerst heb ik me goed ingelezen, mensen uit het werkveld geïnterviewd en een raamwerk voor het boek gemaakt. Toen kwam het echte schrijven, dat was nog een hele klus. Ook moest er een leespanel komen en iemand om te redigeren. Verder zijn er foto's en prachtige geurcartoons gemaakt voor mijn boek." Het boek is inmiddels ook in het Engels vertaald. De Engelstalige versie bestelt u via www.bartimeus.nl/publicaties 

Bestellen

Het boek is te bestellen voor € 22,50 met € 4,00 verzendkosten binnen Nederland en € 10,00 verzendkosten voor België via de website www.clarent.nl.