menu Sluit het hoofdmenu

Project 'De Gouden Eeuw'

geplaatst op

Van 23 januari tot 24 februari 2017 hebben we gewerkt aan het project 'De Gouden Eeuw'. In onze boeken lazen we er veel over maar we leerden ook op andere manieren.

Astrid, die zelf schilderles geeft, kwam op school vertellen over schilderen, Rembrandt en de Nachtwacht. De leerlingen poseerden zoals dat toen ook gedaan werd als een schilder een portret maakte.

In de hal, de onder- en de bovenbouw en in de kleutergroep was er een tentoonstelling met onder andere leesboeken, specerijen, koffie, thee, schilderspullen en kleding.Twee gidsen van de VVV vertelden over Lochem in de Tachtigjarige Oorlog en over de Hooiplukker. Leuk om naar te luisteren en tijdens het voorlezen aten we een lekker stukje pannenkoek.

Tijdens de ateliers bezochten we het standbeeld van de Hooiplukker, maakten we linzensoep, schilderden we “Het meisje met de parel” en leerden we het Wilhelmus. Verder werden er florijnen van klei gemaakt, piratenschepen getekend en schepen gebouwd met kapla.

Het project werd afgesloten met een rap en het Waslijnfestijn. Ouders luisterden naar een aantal liedjes die door de leerlingen gezongen werden en deden daarna mee met de doe-opdrachten. Enthousiast werden er schilderpaletten gefiguurzaagd, zeemansknopen gelegd, piratenvlaggen gemaakt of een spel gespeeld. Een leuke afsluiting van het project 'De Gouden Eeuw'.