menu Sluit het hoofdmenu

Project Afrika en Azië

geplaatst op Project Afrika en Azië

Maandag 4 september jl. was de start van thema blok 1: 'Ik en mijn omgeving', met als project Afrika en Azië. Hieronder een verslag.

We hebben veel geleerd over de landen, over reizen, op weg naar de camping en bijvoorbeeld tentjes vouwen. Maar ook op reis met het vliegtuig, ver weg om wilde dieren te zien. De dieren die in Afrika wonen werden gemaakt van klei. Een aantal leerlingen liet bij de opening voorwerpen zien uit verschillende landen en vertelden erover.

Op donderdag 7 september jl. zijn we allemaal naar het Afrika-museum geweest. We hebben Afrikaanse huizen gezien en zelf zo'n huisje gemaakt van klei. Veel gezien, geleerd en genoten.
Tijdens de lessen op school lazen we in het projectboek, keken filmpjes over landen in Afrika en Azië en luisterden naar muziek. Maar we maakten ook muziek met bijvoorbeeld zelfgemaakte schudkokers.

Clinic tijdens gymles

Bij de gymles hebben we een taekwondo clinic gehad, een vechtsport uit Korea. We leerden groeten in het Koreaans en verschillende stoot- en traptechnieken.
Erg leuk was de djembé workshop van Badou uit Senegal. Van papier mache hebben we maskers gemaakt en geverfd.
Afrika en Azië; een heerlijk project, want ook het eten kwam aan bod. We hebben zelf Chinese gelukskoekjes gebakken met in ieder koekje een wens. Maar het was ook smullen bij een echt Chinees restaurant. Heerlijke hapjes geproefd.

Terwijl de ene groep de gelukskoekjes bakte, was de andere groep bezig met knoopverven. Best een moeilijke opdracht; met katoen, verf, touw en elastiek. En dan moet je ook nog wachten tot de stof droog is, want dan zie je pas hoe het geworden is.

Op donderdagmiddag 5 oktober jl. is het project afgesloten met het WASLIJNFESTIJN. Aan een waslijn hingen kaarten met een nummer er op. Bij elk nummer hoorde een opdracht. De kinderen konden kiezen uit: Henna op papieren handen, mikado, tangram, Zuid-Afrikaanse woorden, origami of Afrikaans speelgoed maken. Dit was een leuke manier om het project af te sluiten.