menu Sluit het hoofdmenu

Penning voor helpen van slechtziende klasgenoot

geplaatst op Afbeelding: De burgemeester van Groenlo met de 4 onderscheiden jongeren

De burgemeester van Groenlo heeft op vrijdag 24 april Ids de Vries, Luuk Ottink en Juul Krabbenborg onderscheiden met een gemeentelijke Penning van Waardering. De drie achtstegroepers zijn vrienden van Jeffrey Bonenkamp, die door netvliesloslating zo goed als blind is geworden. Ze helpen en begeleiden hem al jarenlang bij zijn gezichtsbeperking.

De drie vrienden brachten bijvoorbeeld na een operatie altijd een huisbezoek, dragen de tas op het schoolplein, maken samen opdrachten in de klas en nemen het huiswerk met hem door.

De vierde penning was voor Jeffrey zelf, omdat hij zijn klasgenoten heeft laten zien en voelen hoe het is om te leven met slechtziendheid. Jeffrey is leerling op een reguliere basisschool en krijgt Ambulante Onderwijskundige Begeleiding vanuit Bartiméus.Hij heeft een spreekbeurt gehouden over zijn beperking en de klasgenoten konden ervaringsbrillen opzetten om te ervaren hoe het is om nog slechts 3% met één oog te zien.

Er was nog een verrassing die middag: de plaatselijke voetbalclub, waar Jeffrey door zijn beperking niet meer kan meespelen, gaf Jeffrey en zijn familie en vrienden kaartjes voor een Ajax-wedstrijd, met plaatsen op de Blindentribune. Een gesigneerde Ajaxbal en -boek maakten het feest compleet.