menu Sluit het hoofdmenu

Pasen

geplaatst op Pasen 2018

Op donderdag 29 maart vierden we het paasfeest met elkaar op school. In drie kaarsbijeenkomsten zijn we met elkaar op weg gegaan naar het paasfeest. Iedere week weer een stukje van het verhaal.

In de eerste bijeenkomst hoorden we hoe Jezus met zijn leerlingen op weg is naar de grote stad Jeruzalem. Op een ezel wordt hij als een koning binnen gehaald. In de doos die we op tafel hadden staan, zat een kleine ezel die iedereen mocht voelen en bekijken. Er werd wat over verteld en geluisterd naar het geluid van de ezel. Ook konden de leerlingen de huid van de ezel echt voelen.

Bij de tweede bijeenkomst werd het verhaal verteld dat Jezus samen met zijn leerlingen een Paasmaaltijd had. Hij brak het brood en deelde dit met zijn leerlingen. Na de maaltijd wordt hij gevangen genomen in de tuin door soldaten. In de doos zaten repen wit brood. Alle leerlingen kregen een stukje brood en mochten het in tweeën breken. Een stuk voor jezelf en een stuk voor degene die naast je zit.

De derde viering zaten we met elkaar in de hal aan vrolijk gedekte tafels. De hal was zo ingericht dat alle klassen er samen een paaslunch konden eten. Voor het eten luisterden we eerst naar het laatste deel van het Paasverhaal. Jezus, was dood, maar hij leeft weer! Hij is ook sterker dan alles en iedereen! We mogen opnieuw beginnen. Dat is Pasen. Dat zien we ook in de lente. Daarom wordt het paasfeest ieder jaar aan het begin van de lente gevierd. Na een koude winter beginnen alle bolletjes en zaadjes opnieuw te groeien. Er komen blaadjes aan de bomen, de vogels gaan zingen, de bloemen bloeien. Daar word je blij van! En wat er in de doos zat... Deze keer zat er een 'ontdek-pakketje' in. Een cd-hoesje, zaadjes en wat aarde. Het cd-hoesje werd een mini-kas waarin de zaadjes gaan groeien. Een pakketje om te ontdekken in de klas.