menu Sluit het hoofdmenu

Oproep onderzoek kijkgedrag – laat je stem horen!

geplaatst op Foto van groep vrienden die TV kijkt

Het Bartiméus Fonds en de NPO willen graag weten hoe mensen met een visuele beperking naar televisieprogramma’s en video’s kijken. Maak je hierbij bijvoorbeeld gebruik van audiodescriptie en wat vind je van de kwaliteit van de beeldbeschrijving? Doe mee of stuur deze oproep door!

Foto van Freepik.com

Onderzoek

Het Bartiméus Fonds en de NPO starten samen een onderzoek naar het kijkgedrag van mensen met een visuele beperking en het gebruik van audiodescriptie daarbij. Een van de doelen van het onderzoek is om televisie toegankelijker te maken. Een ander doel is het aanbod van audiodescriptie op tv en via online media beter te laten aansluiten bij de wensen en het kijkgedrag van mensen met een visuele beperking. Belangrijk dus om nu je stem te laten horen!

Audiodescriptie

Audiodescriptie is gesproken beeldbeschrijving bij bijvoorbeeld televisieseries en films. Tussen de gesprekken van de acteurs, vertelt een voice-over wat er in beeld gebeurt. Zo kunnen ook mensen die slechtziend of blind zijn een televisieprogramma goed volgen. Er bestaat al een aardig aanbod van audiodescriptie in Nederland, van televisieprogramma’s en films, tot theatervoorstellingen, kunstcollecties en YouTube video’s. Het totale overzicht vind je op www.allesoveraudiodescriptie.nl.

Doe mee of stuur door

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Conclusr. Je kunt zelf bepalen hoe je mee wilt doen; online of telefonisch. Meedoen mag ook als je niet weet wat audiodescriptie is of als je weinig televisie kijkt. Deelnemen aan het onderzoek kost je ongeveer 15 minuten.

Je kunt je op 2 manier aanmelden voor het onderzoek kijkgedrag:

Conclusr neemt dan contact met je op.

En heb je zelf geen visuele beperking maar ken je iemand die dat wel heeft? Stuur dit bericht dan even door! Dankjewel!