menu Sluit het hoofdmenu

Opening Fietsgewoon: fietsenmakers met (visuele) beperking

geplaatst op Oude fietsen

Donderdagmiddag 5 oktober wordt Fietsgewoon Ermelo officieel geopend. Fietsgewoon is een werkplaats die dit voorjaar is opgericht door drie afgestudeerde oud-cursisten van REA College Bartiméus in nauwe samenwerking met Eye4Bikes, één van de drie werkleerbedrijven van REA College Bartiméus in Ermelo. Morgen wordt een spannende en bijzondere dag voor Henriëtte, Maik en Pim.

‘Fietsgewoon is een coöperatie van zelfstandige ondernemers bestaande uit drie gediplomeerde fietstechnici en tevens oud-cursisten', vertelt Erik Leunisse, praktijkopleider bij REA College en betrokken bij de oprichting van Fietsgewoon. ‘Door ervaring is gebleken dat mensen met diversiteit aan beperkingen elkaar bevorderen en aanvullen in een bedrijf. Als deze social enterprise een gezonde onderneming wordt, dan zal dit een nieuwe vorm van reguliere arbeid zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij Fietsgewoon kunnen talentvolle jongeren met een (visuele) beperking aan het werk. Een prachtige kans!’

Voor particulieren en ondernemers

Kunnen particulieren uit de omgeving terecht bij Fietsgewoon? Erik: ‘Ja particulieren kunnen hier zeker goed terecht voor al hun fietsonderhoud en reparaties. Er is ook een klein aantal gebruikte tweewielers te koop. En ondernemers kunnen er terecht voor ondersteunende diensten, zoals het afleveringsklaar maken of herstellen van ingeruilde tweewielers voor de occasionverkoop. Samen met SW-bedrijf Proson doet Fietsgewoon onderhoud en reparaties aan de fietsen van de postbezorgers van Inclusief Groep. En we werken ook op projectbasis mee aan het verlichtingsproject op scholen en het project 'Voor iedereen een fiets' van de ANWB. De fietsenmakers zijn dus al lekker aan de slag!'

Openingsprogramma

De fietsenmakers zijn trots op hun onderneming en hopen dan ook op veel belangstelling voor hun Open Huis. De formele en feestelijke opening is van 15.00 - 18.00 uur voor medewerkers van Bartiméus, betrokkenen, bedrijven uit de omgeving en de wethouder van Gemeente Ermelo. Henriëtte, Maik en Pim heten samen met BN'er Lange Frans iedereen welkom op het feestje!

Fietsgewoon is gevestigd aan de Paul Krugerweg 43 in Ermelo en geopend van maandag t/m donderdag van 09.00 - 16.15 uur. Wees welkom!

Meer info over Fietsgewoon vindt u op de site van helpgewoon.nl.