menu Sluit het hoofdmenu

Opening Boschwijk: meer ruimte om prettig samen te werken

geplaatst op Feestelijke opening werkplaats Boschwijk Bartiméus

Het gebouw van werkplaats Boschwijk van Bartiméus is vernieuwd, verruimd en verbeterd. Gisteren, donderdag 5 oktober, is het vernieuwde Boschwijk samen met cliënt-medewerkers feestelijk geopend.

Cliënt-medewerkers zijn heel gelukkig met de vernieuwingen. Op de vraag: 'Wat vind je nu het meest verbeterd?' antwoord Laura: 'Het is heel fijn dat de kantine ruimer is. Ook de grote gang is veel beter te gebruiken. We kunnen er beter door'.

Op de tast

In de grote gang zijn de binnendeuren verwijderd en zijn geleidebalken langs de wand geplaatst waardoor slechtziende en blinde gebruikers hun weg op de tast kunnen vinden. Het dak en het sanitair zijn volledig vernieuwd en de indeling van de ruimtes is veel praktischer. De houtbewerkingsafdeling heeft meer ruimte voor de grote machines.

In Boschwijk werken inmiddels 80 cliënt-medewerkers op één van de afdelingen: de bakkerij, de papierschepperij, de houtkloverij, de houtbewerking, de autopoets, de steenbewerking, het restaurant. Nieuw is de afdeling sieraden maken.

Hout- en stenen producten te koop bij werkplaats Boschwijk Bartiméus'Samen zijn we Boschwijk'

Gert Sijl, manager van Boschwijk vertelt dat de werkplaats op meerdere manieren groeit: 'In 1995 begonnen we met 50 cliënten en nu zijn het er 80. We groeien ook in kwaliteit. Steeds beter zijn we in staat om passende werkzaamheden te vinden voor onze cliënten met meervoudige beperkingen, omdat we ook een steeds veelzijdiger aanbod hebben van werk. Het belangrijkste is echter het samenwerken. We zijn samen Homemade zeepjes om kado te gevenBoschwijk.'

Boschwijk is dagelijks open voor publiek en klanten. Brood en gebak, sieraden, open haard hout, autopoets, zeep, kaarten, speelgoed, stenen beelden; het is er allemaal te koop. Wees welkom voor een leuk kadootje, een glimmende auto of om er in huis de komende winter weer lekker warm bij te zitten. De werkplaatsmedewerkers staan graag voor u klaar!

Adres
Boswijklaan 44
3941 ZN Doorn
Telefoon 0343- 52 69 50
Mail wpboschwijk@bartimeus.nl
Meer info in-de-etalage/werkplaats-boschwijk