menu Sluit het hoofdmenu

Oogappels 2015: een groot succes!

geplaatst op Afbeelding Oogappels Vereniging Bartiméus Sonneheerdt

Heel tevreden kijkt Vereniging Bartiméus Sonneheerdt terug op Oogappels 2015. Vanwege het 100-jarig jubileum waren er dit keer drie bijeenkomsten op bijzondere locaties in het land. In totaal hebben zo’n 1000 donateurs en vrijwilligers genoten van een feestelijk en informatief programma. “Goed om zelf te horen en te zien wat er allemaal wordt gedaan voor blinde en slechtziende mensen”, aldus een enthousiaste donateur.

De bijeenkomsten werden gehouden in De Havixhorst in De Schiphorst (Meppel), bij sw-bedrijf Proson (een Bartiméus onderneming) in Ermelo en in de Ark van Noach in Dordrecht. Dankzij de medewerking van diverse collega’s van Bartiméus kwamen de donateurs en vrijwilligers meer te weten over projecten die door hun steun van start konden gaan. Ook konden de goedziende bezoekers ervaren hoe het is om blind te proeven.
Proson medewerkers gaven rondleidingen op de verschillende afdelingen en er was gelegenheid om de Donkere Belevingstent te bezoeken.

De jarige trakteert

En wie jarig is trakteert, daarom werden de bijeenkomsten afgesloten met een proeverij, gemaakt door blinde en slechtziende medewerkers van de bakkerij van Bartiméus. En bij Proson werd de proeverij gemaakt door leerlingen van de horeca-opleiding. Bert Louissen, blinde pianist en zanger, omlijstte de heerlijke proeverij met een muzikaal optreden.

Het waren geslaagde en smaakvolle Oogappels met mooie ontmoetingen!