menu Sluit het hoofdmenu

Onderzoek gedaan naar inzetbaarheid van medewerkers met een visuele beperking

geplaatst op Werkplekken op kantoor

Onder werkgevers is veel onbekendheid over het werk dat een slechtziende of blinde medewerker kan uitvoeren. Ook zijn er vooroordelen over aanpassingen op de werkvloer. Werkpad vermoedt dat deze onbekendheid reden is voor werkgevers om iemand met een visuele beperking niet in dienst te nemen (23%) of alleen iemand aan te nemen wanneer zeker is dat deze kandidaat hetzelfde werk kan uitvoeren als een ziende medewerker (29%).

 Er heersen nog veel vooroordelen over wat een slechtziende of blinde medewerker wel of niet kan doen en wat er nodig is op de werkvloer (Clemens de Jager, manager Werkpad)

Clemens: 'Wat opvalt is dat werkgevers denken dat bepaalde beroepen niet mogelijk zijn, terwijl onze ervaring is dat dit heel goed kan. We merken dat de slechtziende en blinde kandidaten die wij begeleiden naar werk prima aan de slag kunnen in de meest uiteenlopende banen. Op school en in het dagelijkse leven draaien zij dankzij de vele hulpmiddelen die er tegenwoordig zijn, al gewoon mee. Smartphones zijn tegenwoordig standaard uitgerust met spraaktools. En het is heel makkelijk om op een computer vergrotings-en voorleessoftware te installeren. Ook merken wij dat de kandidaten die wij begeleiden, misschien mede door hun visuele beperking, andere vaardigheden extra goed ontwikkeld hebben. Zoals concentratievermogen of gestructureerd en precies werken.'

Aanpassingen op de werkvloer

In sommige gevallen kunnen een paar simpele aanpassingen al voldoende zijn waardoor een visueel beperkte medewerker met plezier aan het werk kan. 'Want een leuke en interessante baan, dat willen we toch allemaal?'

Lees het gehele nieuwsbericht op de site van werkpad.nl.

Werkpad

Werkpad is het onderdeel werk van expertise-organisaties Koninklijke Kentalis én Bartiméus. Werkpad ondersteunt mensen met een communicatieve- en/of visuele beperking een baan te vinden of te behouden.