menu Sluit het hoofdmenu

Officiële opening Bartiméus Deventer

geplaatst op Lint doorknippen

Op donderdag 16 maart a.s. wordt de nieuwe vestiging van Bartiméus in Deventer officieel geopend. Geïnteresseerden zijn dan welkom om kennis te maken met het team en een kijkje te komen nemen in het nieuwe pand.

Bartiméus ondersteunt mensen die slechtziend of blind zijn, zodat zij het leven kunnen leiden dat zij willen. Het is ook belangrijk dat deze ondersteuning dicht bij de cliënten beschikbaar is. Mensen die slechtziend of blind zijn, kunnen bij de vestiging van Bartiméus in Deventer terecht voor nader onderzoek, begeleiding en training. Ook geven de medewerkers advies over verlichting en hulpmiddelen.

Verhuisd

Na jarenlang aan de Pikeursbaan te zijn gevestigd, besloot Bartiméus te gaan verhuizen naar de 3e etage van het moderne pand ‘de Nieuwe Poort II’ aan de Mr. H. F. de Boerlaan 38a in Deventer. De nieuwe locatie is gunstig gelegen aan de rand van het centrum (op de kruising met de Kazernelaan) en is goed bereikbaar per auto en per openbaar vervoer met bus 81, 1 en 6.

Innovatief

De nieuwe vestiging wordt donderdag 16 maart 2017 om 15.30 uur officieel geopend. Dat gebeurt op bijzondere wijze: met behulp van een innovatief indoor navigatiesysteem voor mensen die slechtziend of blind zijn. Bartiméus ziet het als haar opdracht de maatschappij toegankelijker te maken voor mensen die slechtziend of blind zijn. Het ontwikkelen van technologische toepassingen hoort daarbij.
Van 15.00 tot 18.00 uur is iedereen welkom een kijkje te komen nemen in de nieuwe vestiging en kennis te komen maken met de teamleden. Zij geven uitleg wat mensen kunnen doen als zij worden geconfronteerd met slechtziendheid.