menu Sluit het hoofdmenu

NPO Radio interview over Navilens

geplaatst op navilens tag in gebouw bartimeus

Bij de producten van een grote levensmiddelenfabrikant kun je de productinformatie in de supermarkt straks ‘op afstand’ met je telefoon inlezen en beluisteren. Handig voor mensen die slechtziend of blind zijn om zelfstandig te kunnen blijven winkelen. NPO Radio 5 vroeg Nienke Nijhof van onze innovatie-afdeling om een reactie. Zij vertelt over de toegepaste technologie en de nieuwe projecten die Bartiméus er zelf nu mee doet.

Luister hier naar het interview (link opent in nieuw venster)
 
Grote voordeel van de gebruikte ‘Navilens’ techniek is dat je je telefoon alleen nog in de buurt van het product hoeft te houden. Met de camera op de telefoon lees je op afstand de informatie van een speciale QR code op de verpakking in. Anders dan bij bestaande apps voor productherkenning, hoef je niet meer op een pak cornflakes te zoeken naar een code die je dan maar weer moet zien in te scannen.
Vervolgens hoor je hoeveel calorieën en wat allemaal meer er in het product zit.
 
Bartiméus onderzoekt diverse toepassingen met de Navilens technologie. Je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken om de weg te vinden op een drukke locatie als een school, ziekenhuis of station.