menu Sluit het hoofdmenu

Nieuwe app voor gesproken schoolboeken

geplaatst op Afbeelding: iPhone met apps

Het is nu voor leerlingen met een leesbeperking, zoals dyslexie, ook mogelijk om de voorgelezen schoolboeken van Dedicon te beluisteren met een speciale, gratis, app voor de smartphone: LEX. Daarmee kunnen zij voortaan de hele boekentas in hun broekzak meenemen.

Lees-app LEX

Met de lees-app LEX van Stichting Dedicon kunnen leerlingen die slechtziend of dyslectisch zijn via hun smartphone of tablet gesproken Daisy-schoolboeken gebruiken. Voor hen natuurlijk ideaal, want het is natuurlijk veel meer van deze tijd en zo valt een leesbeperking ineens een stuk minder op. LEX is voor hen dus veel leuker om erbij te pakken en hun gesproken schoolboeken te gebruiken. Bovendien hebben leerlingen die met LEX werken hun gesproken boeken zo altijd bij de hand. Waar en wanneer ze maar willen. Zonder dat er nog een cd aan te pas komt. Je bestelt de gesproken schoolboeken op de website van Dedicon (www.dedicon.nl/educatief) en geeft aan dat je ze wilt ‘lezen’ met LEX. Daarna kun je de boeken eenvoudig afspelen met de LEX-app op je smartphone of tablet. 

Plezier en tijd besparen

Dedicon verwacht met LEX veel kinderen met een leesbeperking een enorm plezier te doen. Maar ook docenten. Veel kostbare tijd blijft nu immers bespaard in extra begeleiding van kinderen die bijvoorbeeld dyslectisch of slechtziend zijn. Als ze toestemming krijgen om onder lestijd hun telefoon of tablet te gebruiken redden ze zich namelijk zelf. In deze drukke tijd met passend onderwijs is dat mooi meegenomen.

Downloaden

De app is gratis te downloaden in de Appstore van Apple en de Google Play Store. Om gebruik te kunnen maken van voorgelezen schoolboeken moet een school en de betreffende leerling bij Dedicon als klant zijn geregistreerd. Op de website www.dedicon.nl/educatief staat precies hoe dat in zijn werk gaat. Voor leerlingen die geïnteresseerd zijn is een speciale website gemaakt: www.ikbenlex.nl. Tevens start LEX met een WhatsApp-service voor leerlingen met leuke filmpjes, tips en interessante weetjes en kun je op het Youtube-kanaal van LEX een introducerend filmpje bekijken.