menu Sluit het hoofdmenu

Nieuw logo Bartiméus

geplaatst op Bartiméus beeldmerk

Bartiméus gaat over op een nieuw logo en groen als basiskleur. Deze nieuwe huisstijl komt vanaf vandaag tot uiting op onze website en sociale media. Vervolgens gefaseerd in andere communicatiemiddelen en producten. We hebben onszelf hierbij de hoogste eisen gesteld: optimale leesbaarheid en toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking. Bartiméus in een nieuw jasje, met de verbinding naar onze roots.

Want de belangrijkste aanleiding voor de ‘restyling’ is de band met de vereniging die aan de basis staat van Bartiméus. De ‘vereniging Bartiméus Sonneheerdt’ is per 1 januari overgestapt op een stichtingvorm en gaat verder als Bartiméus Fonds.

Eén missie

Bartiméus en Bartiméus Fonds hebben er samen voor gekozen om voortaan met hetzelfde logo en boodschap naar buiten te treden. We hebben immers dezelfde missie, namelijk de participatie van mensen met een visuele beperking in onze samenleving. Er toe bijdragen dat mensen die slechtziend of blind zijn het leven kunnen leiden zoals zij dat willen.

100% leven

Bartiméus 100% leven in tekst

Wij zijn er voor alle mensen met een visuele beperking. We halen alles uit de kast om mogelijk te maken dat zij voluit meedoen in de samenleving. We ondersteunen en stimuleren mensen die slechtziend of blind zijn om alles uit hun leven te halen wat er in zit.

Het gaat niet om hoeveel procent je ziet.
Het gaat om hoeveel procent je leeft.
Bartiméus, 100% leven.

Expertise-organisatie

Bartiméus Fonds is hierbij de fondsenwervende instelling die de activiteiten van Bartiméus financieel mede mogelijk maakt. Bartiméus is de expertise-organisatie die verantwoordelijk is voor de zorg, innovatie, onderwijs en andere dienstverlening  voor mensen die slechtziend of blind zijn.

“De dubbele punt in het logo verwijst naar de letter b in braille.”

Huisstijl

De belangrijkste kleur in de nieuwe huisstijl is groen, omdat die kleur het meest rustig is voor de ogen. De dubbele punt in het logo verwijst naar de letter b in braille. We houden er verder rekening mee dat teksten, afbeeldingen en filmpjes goed toegankelijk zijn voor mensen met een visuele beperking. Ook hierin willen we voortrekkers zijn en maken we onze missie waar.

Gebruik logo

Het gebruik van ons logo in publicaties door derden is alleen toegestaan in overleg. Stuur hiervoor een e-mail naar communicatie@bartimeus.nl