menu Sluit het hoofdmenu

Nieuw eduVip na lancering goed gevallen

geplaatst op detail van homepage nieuwe eduVIP

De vernieuwde eduVIP website met de documentatie en leermiddelen voor onderwijs aan blinde en slechtziende leerlingen, is na de lancering medio mei goed 'gevallen'. Er zijn veel positieve reacties vanuit het regulier en speciaal onderwijs, en daarbuiten.

'Wat een mooie website!!' Dat meldde iemand die het nieuws over de vernieuwde website had opgepikt op Twitter, en zelf helemaal niet uit het onderwijs komt. En zo is er meer goede respons. 'Belangrijkste is dat docenten ervaren dat de informatie die ze nodig hebben goed te vinden is', vertelt Henk Snetselaar (Bartiméus Onderwijs), die tien jaar geleden aan de basis stond van eduVIP. 'In de loop van de tijd is het informatie-aanbod op de site sterk gegroeid.'

Proefexamens

Via eduVIP hebben docenten online toegang tot informatie en materialen voor de verschillende schoolvakken, alles helemaal toegespitst leerlingen en studenten met een visuele beperking. Zo kunnen de scholieren die nu blokken voor hun staatsexamen, de proefexamens downloaden van eduVIP.

Begrip

De site wordt door Bartiméus en Visio samen beheerd.  Beide instellingen zijn gespecialiseerd in onderwijs aan visuele beperkte kinderen en jongeren. In de afgelopen jaren is eduVIP uitgegroeid tot een begrip in het Nederlandse onderwijs, qua opzet is het uniek in de wereld.

Eigentijds

De site is nu helemaal in een nieuw eigentijds jasje gestoken,  zoekmachine en structuur zijn vernieuwd en naar tevredenheid getest door de beoogde gebruikers. 'Op deze manier willen we het onderwijs ook in de toekomst blijven ondersteunen.'

Nieuwsgierig?

Benieuwd naar wat het nieuwe eduVIP allemaal te bieden heeft? Ga naar www.eduvip.nl