menu Sluit het hoofdmenu

muZIEum in de race voor Leukste uitje 2018!

geplaatst op Meisje met ogen dicht

Het muZieum in het centrum van Nijmegen maakt weer kans op de ANWB-publieksprijs 'Leukste uitje van Gelderland'. Maar liefst 5 jaar op rij eindigden ze in de top 3. Het muZIEum biedt een unieke kans om zelf te ondervinden hoe je de wereld ervaart zonder zicht en welke gevolgen dat heeft. Heeft u in het muZIEum een bijzondere beleving gehad? Laat dan uw stem tellen.

Logo Het land van ANWB leukste uitje 2018Het Land van ANWB organiseert dé verkiezing voor het 'Leukste uitje van NL' en het 'Leukste uitje van de provincie'. Tot en met dinsdag 31 oktober kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete uitjes en beoordelen aanbod, faciliteiten, personeel, prijs-kwaliteitverhouding en sfeer. De top 3 in iedere categorie wordt beloond met een prijs: de leukste uitjes per provincie, van Nederland en over de grens. Iedereen die zijn stem uitbrengt maakt via de ANWB ook nog eens kans op een dagje uit voor het hele gezin. Dus stem!

Ervaar de impact van het niet zien

Het muZIEum is geen museum waar je vanaf een afstandje de objecten bewondert. Je doet zelf mee en bent onderdeel van deze uitzonderlijke ervaring. Juist dit maakt het muZIEum een unieke belevenis. Ook op het doe-plein van het muZIEum kom je op interactieve wijze meer te weten over blind- en slechtziendheid. Je kan hier ook terecht bij onze bar voor een drankje en ja, ook dit kan slechtziend als je jezelf nog wat extra wilt uitdagen.

Naar een toegankelijke samenleving

Bartiméus ziet het als haar opdracht om de maatschappij alerter en toegankelijker te maken, zodat mensen met een visuele beperking zo volwaardig mogelijk kunnen deelnemen. Daarom kan ze de belevingsactiviteiten van het muZIEm alleen maar toejuichen en spoort Bartiméus mensen aan om vooral op dit leuke en leerzame uitje te stemmen!