menu Sluit het hoofdmenu

Mobiliteit met Bartiméus op ZieZo

geplaatst op virtuele geleidelijn app

Mobiliteit voor mensen die slechtziend of blind zijn: voor advies en nieuws over dit onderwerp moet u vrijdag en zaterdag echt bij Bartiméus zijn. U bent van harte welkom op onze stand op de ZieZo-beurs, in de Jaarbeurs in Utrecht. Kom langs voor praktische tips en slimme oplossingen, voor inspiratie en demonstraties van nieuwe technologie om zelfstandig op pad te gaan.

Mobiliteit is een belangrijk thema als je niet goed ziet. Zeker als je wat ouder bent. Want je wilt nog steeds bij anderen op bezoek, genieten van een wandeling, of op reis. Veilig en wel. En liefst wil je dat zo zelfstandig mogelijk doen. Hoe vind je dan je weg? Welke mogelijkheden zijn er qua vervoer? En welke hulpmiddelen passen het beste bij wat u wilt.

Heeft u wensen of vragen over mobiliteit, ga dan in gesprek met een van onze adviseurs bij de Bartiméusstand op de ZieZo-beurs. En natuurlijk kunt u bij ons terecht voor al uw andere vragen. Bartiméus is dé expertise-organisatie op het gebied van leven met een visuele beperking.

Of doe mee met een van onze workshops.

Workshop 1: Praktische tips voor een dagje uit

Er zijn een hoop mogelijkheden die het makkelijker kunnen maken om ook met een visuele beperking een dagje uit te gaan.

Vrijdag en zaterdag van 11 tot 11.45 uur in Zaal 219, 2e etage.

Workshop 2: Doe mee met nieuwe innovaties

Alles over nieuwe technologie: van de virtuele geleidelijn app voor de navigatie binnen gebouwen tot 'conversational interface': technologie waarmee u met spraak vragen kunt stellen aan uw computer of apparaten bedienen.

Vrijdag en zaterdag van 12 tot 12.45 uur in zaal 219, 2e etage.

Documentaire

Vrijdag en zaterdag wordt de documentaire ‘Met blind vertrouwen naar Santiago’ getoond met audiodescriptie. Deze documentaire gaat over drie mensen met doofblindheid die een pelgrimstocht van 200 km maken naar Santiago de Compostella. Over mobiliteit gesproken! Er is gelegenheid om vragen stellen aan Séverine Kas van Bartiméus. Zij heeft zelf deelgenomen aan deze pelgrimstocht.

Aanvang 15 uur in zaal 219,  2e etage.

Oogverblindend Mooi

Onze stylisten, visagisten en ergotherapeuten van Oogverblindend Mooi staan klaar voor tips en kledingadvies. Want als je eropuit gaat, wil je ook goed voor de dag komen.

Kom langs op onze stand

Wij ontmoeten u graag op ZieZo 2019!  Bartiméus vindt u op de stands 8 en 10. Lees verder voor praktische informatie over deze beurs