menu Sluit het hoofdmenu

Met andere ogen naar kunstwerken Van Gogh kijken

geplaatst op Afbeelding: Zonnebloemen Van Gogh

'Van Gogh op gevoel' is een programma voor blinden en slechtzienden en hun ziende vrienden, familie en begeleiders. Voel de verftoets van Van Gogh, ruik de geur van Zuid-Frankrijk en luister naar briefcitaten in dit interactieve programma. Krijgt u er al zin in?

Het programma in het Van Gogh Museum in Amsterdam bestaat uit een interactieve rondleiding en een workshop, waarbij uw zintuigen worden aangesproken. Tijdens de rondleiding vertellen speciaal getrainde rondleiders over de vaste collectie en het bijzondere verhaal van Vincent van Gogh. Daarna gaat u naar het atelier voor een workshop.

In de workshop voel je Van Goghs verftoets op Relievo's, de hoogwaardige 3D reliëfreproducties Van Goghs schilderijen. Deze Relievo's zijn al in een eerder stadium ontwikkeld door het museum en bleken zeer geschikt om in te zetten voor dit programma. Van Gogh staat immers bekend om zijn dikke en expressieve verftoets en deze is goed te voelen op de Relievo's.

Daarnaast kunt u andere objecten aanraken zoals de maquette van De slaapkamer en schildermateriaal, ruikt u de geur van nat gras na een onweersbui en luistert u naar Van Goghs eigen woorden.

Wanneer?

Van Gogh op gevoel wordt aangeboden op de volgende data en tijden:

Zaterdag 2 mei van 10.30-12.30 uur;
Zaterdag 6 juni van 10.30-12.30 uur (vol);
Zaterdag 5 september van 10.30-12.30 uur;
Zaterdag 12 december van 10.30-12.30 uur.

Kosten

De kosten voor de workshop inclusief entree tot het museum zijn € 15 (vanaf 1 april € 17), begeleider gratis. Toegang is gratis met museumkaart.

Na bevestiging van uw aanmelding liggen de tickets op de dag van het programma klaar bij de kassa op de naam van de persoon die geboekt heeft.

Aanmelden

Neem contact op met Harma van Uffelen, telefoonnummer 020 - 570 59 07 of vul het formulier in op de speciale website.