menu Sluit het hoofdmenu

Macula-degeneratie: word ik nu blind?

geplaatst op Een afbeelding van Maculadegeneratie

Veel mensen stellen deze vraag als ze de diagnose MD krijgen. MD is een onderschatte en vaak onbegrepen oogaandoening. Het is de belangrijkste oorzaak van ernstige onbehandelbare slechtziendheid. Op zaterdag 23 april a.s. is de jaarlijkse Macula-dag in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein. Voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van MD en er is een hulpmiddelenbeurs.

"Ik was weken van slag toen ik de diagnose kreeg."

MD tast het scherpe zicht aan. Activiteiten als de krant lezen, computeren, televisiekijken en verkeersdeelname worden moeilijker. Ook wordt het lastig om mensen te herkennen op straat. Het lijkt arrogant als je iemand zo voorbij loopt en niet zwaait. Een nieuwe bril helpt niet, want de macula (onderdeel van het netvlies) slijt. En dat is niet te verhelpen met een bril.

Bent u geïnteresseerd in de aandoening MD, die veel voorkomt 60-plussers? Op de Macula-dag komen veel onderwerpen aan bod, zoals: 

  • De laatste nieuwtjes over MD en hoe staat het met wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe therapieën?
  • Welke technieken gebruikt de oogarts om MD vast te stellen?
  • MD en licht. 

Na afloop van de lezingen is er gelegenheid voor vragen aan de sprekers. Daarnaast is er tijd om de visuele hulpmiddelenbeurs te bezoeken. Daar zijn ook leveranciers van voedingssupplementen en de visuele revalidatie instellingen aanwezig.

Meer informatie en aanmelden

Wanneer deze onderwerpen u interesseren, bent u van harte welkom. De lezingen starten om 11.00 uur en meer informatie kunt u vinden op www.maculavereniging.nl. U moet zich wel eerst aanmelden, telefonisch: 030-2980707, of per e-mail: info@maculavereniging.nl.