menu Sluit het hoofdmenu

Maatjesmiddag Inclusief Groep wederom succesvol

geplaatst op Maatjesmiddag bij Proson in Ermelo

Op donderdag 8 juni is door Inclusief Groep met succes de jaarlijkse maatjesmiddag georganiseerd aan de locatie Paul Krugerweg 43 in Ermelo (Proson). Gemeenteraadsleden, Colleges B&W en beleidsambtenaren uit de gemeente Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek waren uitgenodigd. 9 gemeenteraadsleden uit Nijkerk, Nunspeet, Ermelo en Elburg en 1 beleidsambtenaar uit Elburg hadden zich opgegeven en konden niet wachten om kennis te maken met de medewerkers met wie ze een uur zouden meewerken.

Er was gekozen voor de locatie in Ermelo, omdat Proson vanaf januari onderdeel uitmaakt van Inclusief Gresbo en dit onderwerp in 2016 vaak op de politieke agenda heeft gestaan. De maatjes konden nu met eigen ogen zien hoe de samenwerking verliep. De ontvangst was in het bedrijfsrestaurant waar Gert-Jan Gerrits, directeur Inclusief Gresbo en Inclusief Intervens, iedereen welkom heette. Vervolgens werden de maatjes en medewerkers aan elkaar gekoppeld. Daarna vertrok iedereen naar hun eigen werkplek om de handen uit de mouwen te steken.

Liesbeth ten Have (gemeenteraadslid Elburg) klom na een korte uitleg door medewerker Adriaan Scholten, met enigszins knikkende knieën op een grasmaaier, om vervolgens als volleerd maaier over het gazon te scheuren. Jos van der Deure (fractievertegenwoordiger ChristenUnie Ermelo) werkte samen met Karin Plug op de Elektro Unit. Hij sprak vol lof over Karin die hem zijn taken uitlegde. 'Petje af voor haar dat ze haar werk kan doen en zelden een fout maakt. Karin heeft een hele fijne motoriek en dat is wel belangrijk. Ik ben onder de indruk dat ze met een visuele beperking, dit kan doen.'

'Deze mensen maken duidelijk hoe belangrijk werk is'

Na een uur kwam iedereen weer bij elkaar in het restaurant en werd door Jan Brand (gemeenteraadslid Ermelo) benadrukt hoe belangrijk werk is voor mensen. Dit werd gedeeld door de medewerkers die aanwezig waren. Zij hebben weer een doel in het leven en vinden het fijn om collega’s te hebben. Gert-Jan Gerrits haakte hierop in door aan te geven dat Inclusief Groep met haar infrastructuur hierin van grote betekenis kan zijn. Naast de ruim 1.150 medewerkers die Inclusief Groep in dienst heeft, hebben in 2016 zo’n 400 mensen gebruikt gemaakt van de infrastructuur van Inclusief Groep. De infrastructuur wordt gebruikt om mensen toe te leiden naar de (reguliere) arbeidsmarkt. Een bouwwerk van trajectmogelijkheden en instrumenten staat daarbij borg voor een professionele aanpak. Van praktijkassessment binnen een speciale werksetting, tot een sluitende aanpak voor jongeren. Van projecten voor nieuwkomers, tot terugkeertrajecten voor kandidaten vanuit de reclassering. Van loonwaardemeting tot jobcoaching, et cetera.

Medewerker Martijn Schoonhoven sloot de middag af met de woorden: 'We werken met zoveel verschillende soorten mensen samen. Dat is toch mooi!'

** Inclusief Groep en Proson zijn met ingang van 1 januari van dit jaar samengegaan. Meer info hierover op deze site **