menu Sluit het hoofdmenu

Maak kennis met Bartiméus op Zorgbeurs Twente

geplaatst op Afbeelding: oudere vrouw met tablet

Het aantal mensen met visuele problemen als gevolg van een ouderdomsoogaandoening (bijvoorbeeld Maculadegeneratie) of niet aangeboren hersenletsel (bijvoorbeeld een CVA) zal de komende jaren stijgen. Bartiméus presenteert zich daarom van donderdag 30 april t/m zaterdag 2 mei op Zorgbeurs Twente. In de stand van Bartiméus kunnen belangstellenden terecht voor informatie over zo zelfstandig mogelijk leven met een visuele beperking. Entree is gratis.

Bartiméusstand

In de stand van Bartiméus (nummer 202) kunt u terecht voor algemene informatie over de dienstverlening van Bartiméus; specialist in leven met een visuele beperking. Ook hebben we  verschillende (lees)hulpmiddelen staan die u zelf kunt uitproberen. Daarnaast vertellen onze professionals graag meer over toegankelijke smartphones en tablets, (lees)hulpmiddelen, verlichting, mobiliteit én onderzoeks- en revalidatiemogelijkheden, zodat u met minder zicht zo zelfstandig mogelijk uw leven kunt leiden. 

Zorgbeurs Twente

Vanaf dit jaar gelden er nieuwe wetten in de zorg. De zorgtaken zijn van het Rijk overgeheveld naar gemeenten, waardoor mensen ergens anders naar toe moeten met hun zorgvraag. Om de huidige en toekomstige zorggebruiker wegwijs te maken wordt Zorgbeurs Twente georganiseerd. In Expo Twente Hall in Enschede kunt u terecht met vragen over uw gezondheid, het creëren van een gezonde leefstijl en de vergoeding van medische zorg en hulpmiddelen. Adres: Colosseum 70 in Enschede.

Openingstijden

  • Donderdag 30 april: 13.00 - 22.00 uur
  • Vrijdag  1 mei: 13.00 - 22.00 uur
  • Zaterdag 2 mei: 10.00 - 18.00 uur