menu Sluit het hoofdmenu

Logeerhuis

geplaatst op Logeerhuis Zeist

In het logeerhuis kunnen kinderen logeren die tussen de 2 en circa 25 jaar zijn en een visuele beperking hebben en andere beperkingen. Het logeerhuis staat op het terrein van Bartiméus in Zeist. Dichtbij het centrum van Zeist, maar ook dichtbij de bossen. Het logeerhuis is het hele jaar open.

Arrangementen
Een weekend, een midweek of een dag(deel) is allemaal mogelijk. Kinderen die doordeweeks logeren buiten vakanties om, moeten wel een vorm van dagbesteding hebben. In het logeerhuis is doordeweeks van 10.00 tot 15.00 uur geen personeel aanwezig. Dagbesteding kan zowel bij Bartiméus in Zeist als bij andere instellingen in de buurt zijn. Ouders moeten die wel zelf regelen.

Faciliteiten
Wij zijn gehuisvest in een nieuw gebouw met 2 groepsruimtes en keukens: boven en beneden. Op elke verdieping is plaats voor maximaal 6 loges. Er is een lift in het gebouw, en de badkamers zijn geheel aangepast. Ook hebben wij verschillende typen aangepaste bedden. Op de begane grond is ook een ruime eetkeuken, een grote huiskamer en een ontspanningsruimte met waterbed. Het logeerhuis beschikt over een afgesloten tuin met enkele speeltoestellen. Daarnaast kunnen loges gebruik maken van de gymzaal, snoezelruimte en van het voetbalveld. Na 15.00 uur kunnen vaste loges ook deelnemen aan verschillende clubs die door de activiteitenbegeleiding van Bartiméus worden verzorgd. Het deelnemen aan dergelijke clubs is voor eigen rekening.

Ouders
Ouders kunnen altijd bellen. In ons rapportagesysteem worden de gebeurtenissen beschreven. Ouders kunnen hierin ook lezen. Ouders kunnen ook altijd vrijblijvend komen kijken. Ze kunnen daarvoor telefonisch een afspraak maken of mailen naar Dineke Hoeke. Dhoeke@bartimeus.nl

Indicatie
Om te logeren in het logeerhuis is een indicatie ‘logeren’ van het  CIZ nodig. Het logeren wordt dan WLZ vergoed of kan worden betaald uit een persoonsgebonden budget.

Het team
Het team van het logeerhuis bestaat uit 6 groepsbegeleiders en 1 team assistent. Er zitten mensen bij met een verpleegkundige achtergrond, mbo-opleiding en hbo-opleiding en mensen die hiervoor nog een deeltijdopleiding volgen. Het aantal medewerkers dat werkt, is afhankelijk van de beperkingen van de loges. Er wordt ’s nachts gewaakt door 2 wakende nachtzorgmedewerkers door middel van een uitluistersysteem. Daarnaast is er op het terrein een slaapdienst aanwezig.