menu Sluit het hoofdmenu

LEXperimenteer met nieuwe app gesproken boeken

geplaatst op Relax app Dedicon

Deze maand is de nieuwe app voor gesproken schoolboeken van Dedicon geïntroduceerd: LEX. Met deze app kunnen leerlingen met een leesbeperking hun gesproken schoolboeken gewoon beluisteren via de eigen smartphone of tablet. Met de honderden positieve reacties die Dedicon inmiddels heeft ontvangen kwam ook de vraag of de app eerst vrijblijvend uitgeprobeerd kan worden voordat je de boeken gaat bestellen. Dit is vanaf nu mogelijk!

De app is gratis te downloaden in de Appstore van Apple en de Google Play Store. Start de app en vul de volgende gegevens in om in te loggen:

  • Gebruikersnaam: gast
  • Wachtwoord: gast

In dit demo-account staan vier boeken op de boekenplank waar van elke titel de eerste twee hoofdstukken zijn te beluisteren. Zo krijgen leerlingen en leerkrachten een goed beeld van de mogelijkheden van de app én van gesproken schoolboeken. Om volledig gebruik te kunnen maken van voorgelezen schoolboeken moet een school en de betreffende leerling bij Dedicon als klant zijn geregistreerd. Op de website www.dedicon.nl/educatief staat precies hoe dat in zijn werk gaat. Tevens zijn er twee stappenplannen gemaakt over het bestellen van een schoolboek voor LEX en hoe een LEX-account aangemaakt kan worden door de leerling.