menu Sluit het hoofdmenu

"Lekker zelfstandig de stad in”

geplaatst op Burgemeester Jorritsma ontvangt boek Architectuur door andere ogen

Gisteren is in Almere Centrum de nieuw aangelegde geleidelijn op het Stadhuisplein officieel geopend door burgemeester Annemarie Jorritsma. Zij deed dit samen met twee cliënten - de heer Kraus (blind) en de heer Hamminga (zeer slechtziend) van Bartiméus. Die lieten de burgemeester weten erg blij te zijn met dit initiatief, omdat ze nu zelfstandig de stad in kunnen met behulp van alleen hun geleidestok.

Sinds de Dag van de Witte Stok in 2013 is Bartiméus samen met de gemeente Almere bezig om het centrum een stukje toegankelijker te maken. Bartiméus is blij dat de gemeente het thema ‘Toegankelijkheid’ zo belangrijk vindt en het jaarlijks agendeert. Ook dit jaar had de gemeente weer een bedrag apart gezet om een aanpassing te financieren in het belang van mensen met een visuele beperking.

Bartiméus cliënt probeert nieuwe geleidelijn in Almere Stadhuisplein uitVolwaardig mee kunnen doen

Ella Vervelde, regiomanager Bartiméus Almere: “Bartiméus is verheugd met de aanleg van de geleidelijn! Wij zien het als onze opdracht om de maatschappij alerter en toegankelijker te maken voor slechtziende en blinde mensen. We hebben een prima samenwerking met de gemeente Almere. Ook de komende jaren gaan we ons samen sterk maken voor een toegankelijk centrum. De gemeente wil graag gebruik (blijven) maken van onze expertise. Tijdens de opening werd het belang van goede toegankelijkheid opnieuw duidelijk gemaakt. Het is mooi dat we dit weer onder een breed publiek onder de aandacht konden brengen!"

De burgemeester kreeg uit handen van Ella Vervelde de Bartiméus publicatie ‘Architectuur door ander ogen’ overhandigd en van de cliënten ontving ze een mapje met handige info over ‘toegankelijkheid’ inclusief de Bartiméus DVD ‘Stap voor stap, tik voor tik’.

Lees ook het verschenen nieuwsartikel in de krant Dichtbij Almere 'Geleidelijn voor slechtzienden richting stadhuis Almere’ .