menu Sluit het hoofdmenu

Lekker Eten valt in de smaak

geplaatst op Bewoner Leo met begeleider Jessica

Voor de kerstvakantie deelde de redactie een mooi ervaringsverhaal van Leo Lievaart, die samen met medebewoners op Brink 10 heeft genoten van een restaurant-gerecht.

Deze gerechten kregen zij via het project 'Lekker Eten' op Pakjesavond. Een week voor kerst werden ze, net als de andere woningen in Driebergen, Doorn en Zeist, opnieuw getrakteerd op een heerlijke maaltijd. Ook deze keer was het eten heel smakelijk en ook nu werd de maaltijd mooi rond etenstijd bezorgd. En als klap op de vuurpijl werden de bewoners van Brink 10 op 30 december alweer getrakteerd. Deze keer werd er een heuse feestmaaltijd bezorgd. De bewoners waren er enorm blij mee. Ze vonden het zelfs zo leuk dat ze de chef die het feestmaal had gemaakt, een kaartje hebben gestuurd om hem te bedanken!

Jessica Lagendijk, woonbegeleider op Brink 10, vertelt dat zowel de bewoners als de medewerkers zeer content zijn met de maaltijden. Bewoners en woonbegeleiders ervaren de restaurant-gerechten als een hart onder de riem. Jessica refereert daarbij aan Leo’s woorden na het eerste thuisdiner: “Dat moeten we nog eens doen!”. Daar sluit woonbegeleider Annet Werkhoven zich bij aan: “Lekker Eten is een superleuk project. Dat we samen met de lokale ondernemers dingen kunnen organiseren voor onze bewoners is echt een heel mooi streven. Moeten we niet als incident zien, maar vaker willen, toch?”

En dat gaat gebeuren: op 16 januari kunnen Leo en z’n huisgenoten voor de vierde keer genieten van een heerlijk thuisdiner. Dan bereid chef Frank Oosterom van Ideaal Catering een ovenschotel voor Leo en zijn huisgenoten. Niet alleen Brink 10 krijgt deze maand weer een restaurant-diner voorgeschoteld. In sommige woningen is er al van genoten, en bij de andere woningen wordt de maaltijd tussen nu en 17 januari geserveerd.