menu Sluit het hoofdmenu

Lekker aan de slag!

geplaatst op zomerse cocktails van cees

Twee zomerse recepten om je vingers bij af te likken, aangeboden door Menzo en Cees. Ze zijn allebei jong, talentvol en hebben een visuele beperking. Op zoek een nieuwe uitdaging op de arbeidsmarkt. Ze presenteren hier Cees' cocktail met madeliefbrood gevuld met tapenade en mozzarella. Dat is toch zéker een goede binnenkomer?!

 

Passie met madelief

'Koken is mijn passie’, vertelt Menzo de Muinck Keizer, terwijl hij het deeg kneedt aan de eettafel. ‘Door corona ben ik meer tijd thuis dan normaal, dus heb nog meer tijd voor koken en bakken. De gelegenheid voor mij om lekker te experimenteren met allerlei nieuwe barbecue recepten. 

Op dit moment werk ik niet, ik ben op zoek naar een baan. Ik heb werkervaring in een tostirestaurant, en als frontoffice medewerker bij de ABN AMRO. Kopje koffie voor de gasten, mensen doorverwijzen naar de juiste collega, zeg maar receptionist.  

Ik zie mijzelf werken als gastheer/receptionist, omdat ik het leuk vind om met mensen om te gaan en mensen te woord te staan. Te zorgen dat zij alle informatie krijgen die ze nodig hebben en daarmee ook weer verder kunnen. Service en gastvrijheid staan hoog in mijn vaandel.  

In de corona tijd ben ik gestart met dagelijks brood bakken en dat doe ik nog steeds. Broodmadelief is mijn favoriet omdat het ook een borrelhapje is. Eenmaal gebakken, lijkt het brood op een madelief. Het bestaat uit twee lagen brooddeeg, gevuld met tapenade en mozzarella. Die vulling bak je mee met het bakken. Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Het is vooral wachten tijdens het rijzen van het brood en dan kun je lekker van de zon genieten! Laat de zomer maar komen!'

Cees' cocktails

De andere 'chef' is Cees Hagenbeek. Cees werkte eerder in de keuken van het Apollo hotel in Amsterdam. Op het moment van dit interview, heeft hij net injecties bij de oogarts gehad en kan hij zijn recept jammer genoeg niet persoonlijk toelichten. Zijn zomerse versnapering bij het madeliefbrood van Menzo wil hij wel alvast meegeven: een heerlijke alcoholvrije cocktail. 

Eenderde maaza leechy, eenderde guave, een derde ananas, ijsklontjes scheut Grenadines siroop in de blender en op hoogste stand 

Schenk dit in een feestelijk glas, rand in citroensap drukken en daarna in de suiker. De suiker kan je eventueel kleuren met kleurstof voor het effect. Schijfje ananas aan de rand, rietje erin en klaar. 

Sterk in werk 

Ziet u mogelijkheden voor Menzo, Cees en onze andere enthousiaste kandidaten in uw organisatie? Bel ons via telefoonnummer 0341 - 49 85 00 of stuur een e-mail naar sterkinwerk@bartimeus.nl. Lees hier meer over Bartiméus: sterkinwerk.

Recept Broodmadelief:

Ingrediënten

Deeg:

 • 500 gr. Bloem 
 • 15 gr. Gedroogde gist  
 • 300 ml. Lauwwarm water (37 gr) 
 • 15 gr. Zout 

Vulling: 

 • 1 ½ hand groene olijven zonder pit 
 • 1 hand zongedroogde tomaten 
 • 2-3 bollen mozzarella 
 • Geraspte Parmezaanse kaas (handje vol) 

Afwerking: 

 • Olijfolie 
 • Geraspte kaas  
 • Basilicum blaadjes 

Bereiding: 

Voor het brooddeeg: Neem een grote kom. Doe bloem erin met aan de ene kant het gist en aan de andere kant het zout (gist en zout mogen dan niet direct bij elkaar komen). Voeg het water toe en kneed het deeg 10 -15 minuten tot een soepel deeg. Laat het rijzen op een warme plek gedurende een uur in een kom met een natte doek erover heen.  

Tijdens het rijzen: maak de tapenade (zie verderop in het recept) 

Na dat uur, het deeg nogmaals kneden om zoveel mogelijk lucht eruit te kneden. Verdeel het deeg in twee gelijke porties. Rol uit tot ronde plakken van 1,5 cm dik. Leg de eerste plak deeg op een bakpapier op de bakblik, smeer de tapenade over het deeg, houdt de buitenste randen vrij (blijf binnen een cirkel ten grootte van een dinerbord). Verdeel de mozzarella plakken erover. Leg de twee plak deeg erover heen. Leeg een dinerbord erop en snijd om het bord om een mooi ronde vorm te krijgen. Verwijder het bord. Zet een groot waterglas voorzichtig midden op het ronde brood, snijd vanaf het glas banen naar de zijkant. Draai de stroken een paar keer om de eigen as zodat het “krullen” worden.  

Haal het glas eraf. Smeer met een kwastje het brood in met olijfolie, strooi geraspte kaas erover en stop de basilicum blaadjes hier en daar tussen het deeg. 

Laat nog een uur rijzen. 

Verwarm de oven tot 190 gr. (hete lucht). Bak in 15-20 min tot goudbruin. 

Je serveert dit brood bij de barbecue, bij de borrel, tussendoor, als onderdeel van de lunch, en elk zomers drankje smaakt er heerlijk bij. Tast toe! 

Tapenade bereiding: 

Olijven en tomaten zeer fijn snijden (of in foodprocessor of keukenmachine) samen met scheut olijfolie en wat geraspte Parmezaanse kaas mengen tot een smeuïg geheel. 

Snijd de mozzarella in plakken en houd apart. 

Geniet, eet smakelijk!