menu Sluit het hoofdmenu

Leerlingen maken kennis met atletiek

geplaatst op Atletiekdag Bartiméus

Na 5 zeer interessante en sportieve atletiekclinics, was het op 26 maart jl. eindelijk zover: de afsluitende ochtend bij de atletiekvereniging. Tijdens de clinics konden de leerlingen van de school in Lochem kennismaken met ‘echt’ atletieken! We hebben geworpen met verschillende materialen, zijn gestart uit een echt startblok, hebben een estafette gedaan en we hebben zo ver mogelijk gesprongen.

Op de atletiekvereniging stond een heel programma klaar. De zandbak voor het verspringen was geharkt en klaar voor gebruik, de kussens voor het hoogspringen lagen klaar, er stonden speren in de grond en er was een echte starter die met een startpistool schoot. Dat gaf veel lawaai. Niet iedereen was een groot fan van dit pistool. Gelukkig kon er in plaats van schieten ook gefloten worden!

Gouden medailles

De leerlingen konden kiezen uit zes sporten: verspringen, hoogspringen, speerwerpen/balwerpen, discuswerpen/hoepelwerpen, sprinten en als afsluiter een rondje rennen over de 400 meter baan! Ze hadden veel plezier en gingen steeds harder lopen, verder springen, verder werpen en hoger springen. De 400 meter baan viel voor sommigen toch wel een beetje tegen, want het was best wel heel ver na een intensieve ochtend sporten! Uiteindelijk heeft iedereen het hele rondje kunnen afmaken. Na deze uitputtingsslag kreeg elke leerling een gouden medaille! Niet verrassend, want iedereen heeft fantastisch zijn best gedaan

We hebben een hele leuke ochtend gehad en er zijn zelfs al een paar atletiek talenten gespot!

Tot slot willen we namens Bartiméus Hanzesport in Zutphen en Special Heroes bedanken voor deze geslaagde ochtend!