menu Sluit het hoofdmenu

Leerlingen Bartiméus Zeist maken kennis met paardensport

geplaatst op  leerling rijdt paard

Leerlingen van het het vso van Bartiméus Zeist zijn donderdag 19 mei op bezoek geweest bij de prinses Maxima paardenmanege in Den Dolder.

Zij hebben daar les gekregen van instructeurs in het rijden op het paard en het verzorgen ervan. Want paardrijden is niet alleen op een paard stappen en wegrijden, maar vooral een goede verzorging van het paard is een erg belangrijk onderdeel.

Voor enkele leerling was het letterlijk een grote stap om op het paard te klimmen, zij die er angstig voor waren zijn door de enorme inzet van vrijwilligers van de manege geholpen om vertrouwen in het paard en zichzelf te krijgen. Uiteindelijk heeft iedereen met een enorme glimlach op het gezicht paard gereden door de bak of in het bos daarbuiten.

Deze kennismaking met de paardensport is onderdeel van het programma special heroes op Bartiméus. Hiermee komen de leerlingen in aanraking met de verschillende sporten, om ervoor te zorgen dat de sportkennis van de leerlingen verbreed wordt en om leerlingen enthousiast te maken voor de sport om eventueel met de sport naschools verder te gaan. Ook nu weer lijkt dat te gaan lukken, want meerdere leerlingen hebben aangegeven ermee door te willen gaan. Nu hopen dat dit ook gaat lukken.