menu Sluit het hoofdmenu

Leerlingen Bartiméus Onderwijs leren over financiële wereld

geplaatst op Leerlingen Bartiméus Onderwijs leren over financiële wereld

Op 10 december jl. gaf Marijke Schram projectleider veranderingstrajecten van Rabobank Utrechtse Heuvelrug een gastles aan examenleerlingen van het vso-vmbo van Bartiméus Onderwijs, locatie Zeist.

Marijke: 'Het was voor mij de eerste keer dat ik les gaf aan leerlingen met een visuele beperking. Dat maakte dat ik me extra inleefde in hun wereld en daarop aansloot met de les. Bijvoorbeeld door alle leerlingen een plastic kaartje te geven, in de vorm van het nieuwe € 20,- biljet, waarop de nieuwe beveiligingskenmerken afgebeeld én goed voelbaar waren. Maar ook door te vertellen hoe het is om bij een bank te werken; ook als daar ontslagen gaan vallen. Het meest bijzondere voor mij was de oprechte interesse van de leerlingen. Dat gaf mij een warm gevoel'.

Voor Madelon Veenemans, docent economie en examen coördinator bij Bartiméus Onderwijs was het ook spannend: 'In de economielessen probeer ik de praktijk in de klas te halen. Veel materiaal (zoals filmpjes) is voor mijn leerlingen niet bruikbaar. Door de gastles van Marijke kregen de leerlingen een les die goed aansloot op hun belevingswereld én een persoonlijk verhaal. Ik was verrast over hoeveel de leerlingen vroegen én wat ze naderhand nog wisten te vertellen over de les! Het was een hele interessante les, die zeker voor herhaling vatbaar is'.