menu Sluit het hoofdmenu

Leerlingen Bartiméus maken kennis met paardensport

geplaatst op Leerlingen Bartiméus rijden paard

Leerlingen van het SO en VSO van Bartiméus in Zeist zijn vandaag op bezoek geweest bij de Prinses Maxima paardenmanege in Den Dolder. Zij kregen daar les van instructeurs in het rijden op het paard en het verzorgen ervan, want paardrijden is meer dan op een paard stappen en wegrijden. Een goede verzorging van het dier is erg belangrijk. "We kijken terug op een geslaagde dag!"

Voor enkele leerlingen was het letterlijk een grote stap om op het paard te klimmen. Zij die er angstig voor waren zijn door de enorme inzet van vrijwilligers van de manege geholpen om vertrouwen in het paard en zichzelf te krijgen. Uiteindelijk heeft iedereen met een enorme glimlach op zijn gezicht paardgereden door de bak of in het bos.

Sportstimuleringsprogramma

Mike Russchen, docent Lichamelijke Opvoeding bij Bartiméus: "Deze kennismaking met de paardensport is onderdeel van het programma 'Special Heroes' bij Bartiméus. Hiermee komen de leerlingen in aanraking met verschillende sporten, om ervoor te zorgen dat hun sportkennis verbreed wordt én om leerlingen enthousiast te maken voor een sport. Ook nu weer lijkt dat te gaan lukken, want meerdere leerlingen hebben aangegeven ermee door te willen gaan! Hoe leuk is dat."